Serhat Oğuz kimdir, mesleği ne? Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un hayatı ve kariyeri

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Serhat Oğuz hakkında bir televizyon kanalında sarf edilen sözler izleyicilerin merak konusu oldu. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz hakkında yapılan adaylık tartışmasının ardından Oğuz'un kimliği merak konusu oldu.

Serhat Oğuz kimdir, mesleği ne? Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un hayatı ve kariyeri

Yerel seçimler öncesi Ankara’nın büyükşehir belediye adaylarının kim olacağına dair yorumlar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye, yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde sandığa gidiyor. Seçim sonucunda belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un mesleği hakkında yatığı yorumun ardından gündem oldu.

Ankara adaylarının tartışıldığı programda gazeteci Nagehan Alçı "Ankara için genç bir isim üzerinde duruluyor. Kahramankazan Belediye Başkanı" yorumunda bulundu. Programa konuk olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise bunun üzerine Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz hakkında "Kahramankazan seçim bölgem. Öğretmenliği ile ilgili bir sorunum yok, çok iyi bir belediye başkanı olabilir ama Kazan konusunda olamayacağını biliyorum" ifadelerini kullandı. Bu açıklamayı yaparak tepkileri üzerinden çekmeye çalışan Emir'e ise tepkiler art arda geldi. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ise CHP’li vekil Emir’e tepki göstererek “Öğretmenler sizi anladı Sayın Vekil, daha fazla çırpınmayın #BenBirÖğretmenim” dedi. Yaşanan olayı ardından Serhat Oğuz'un kimliği merak edildi.

SERHAT OĞUZ KİMDİR?

1976 yılında Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde dünyaya gelen Oğuz, Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü 1998 yılında bitirdi. Üniversite hayatında 3 yıl Milli Gençlik Vakfı Kırşehir Öğrenci Başkanlığı görevini yürüttü ve 1998 yılında Hatay'a öğretmen olarak atandı.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını yaptı. 1999 yılından beri, Kahramankazan'da görev yapmaktadır.

Serhat Oğuz kimdir, mesleği ne? Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un hayatı ve kariyeri

2013 - 2014 yılları arasında da Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görevlendirildi.

2014'te Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesine Okul Müdürü olarak atandı.

2016'dan beri Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmakta iken 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Kahramankazan Belediye Başkan Adayı olabilmek için görevinden ayrıldı.

2005 yılında Eğitim-Bir Sen Kahramankazan teşkilatını kurdu ve İlçe Başkanı olarak aralıksız 7 sene görev yaptı.

Oğuz, şimdilerde AK Parti'den Kahramankazan Belediye Başkanı olarak kariyerine devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER