Satı Kadın Müze Evi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler gider?

Kahramankazan Belediyesi tarafından hizmet vermeye devam eden Satı Kadın Müze ilçedeki vatandaşların beğenisini kazanırken sık şekilde de mekanın nerede olduğu merak ediliyor.

Satı Kadın Müze Evi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler gider?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan ve Kahramankazan Belediyesi tarafından yaptırılmış Satı Kadın Müze Evi, ilçe halkının beğenisini kazanıyor. Satı Kadın Müze Evi’nde Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden biri olan Satı Kadın’ın eşyaları bulunuyor.

Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden biri olan Satı Çırpan’ın namı diğer Satı Kadın’ın müzeye dönüştürülen ve Kahramankazan Belediyesi tarafından yaptırılan evde ziyaretçiler, milletvekilinin kullandığı eşyalar, kıyafetleri ve döneme ilişkin objeleri deneyimleme fırsatı yakalıyor.

Ziyaretçiler müze görevlileri tarafından Satı Kadın hakkında bilgilendirilirken Satı Kadın’ın evinin bahçesindeki anıt mezarını da görebiliyor.

Yeni dönemde ilçedeki bu müze evine ilginin yoğun olması sonrası vatandaşlar Satı Kadın Müze Evi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler gider? gibi aramalar yapmaya başladı.

Satı Kadın Müze Evi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler gider?

SATI KADIN MÜZE EVİ ADRESİ

Kahramankazan ilçesinin belediye tarafından faaliyete geçirilmiş müze evi Satı Kadın Müze Evi’nin adresi Satıkadın, Mimar Sinan Cd. No:41, 06980 Kahramankazan /Ankara olarak geçiyor.

SATI KADIN MÜZE EVİ’NE NASIL GİDİLİR?

Satı Kadın Müze Evi’ne otobüs ve metro ile ulaşım sağlanabiliyor. Buraya toplu taşıma ile gelmek isteyen vatandaşlar en uygun rota olarak Kızılay metrosuna binip Ulus durağında indikten sonra Rüzgarlı’ya doğru yürüyüp oradan 563 Kazan Aile Yaşam Merkezi otobüslerine binebilirler. Diğer alternatif rotalar ise şöyle:

Satı Kadın Müze Evi’ne nasıl gidilir? Hangi otobüsler gider? - Resim : 2

Satı Kadın Müze Evi’ndeki yoğunluğun daha fazlası olması bekleniyor. Satı Kadın Müze Evi ile ilgili daha fazla bilgiye Kahramankazan Belediyesi’nin Sosyal Tesisler sayfasından da ulaşılabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER