Kahramankazan'da Erasmus Days programı düzenlendi

Farklı ülke ve milletlerin kaynaşması ve gençlerin yeni kültürler öğrenmesi açısından uluslararası bir çok program düzenleniyor. Bu programlardan olan Erasmus ile ilgili Kahramankazan Fatih Ortaokulunda ilçe yönetiminden isimlerinde katılımı ile bir kutlama yapıldı.

Kahramankazan'da Erasmus Days programı düzenlendi

Uzun yıllardır yürürlükte olan Erasmus bir öğrenci değişim programı olarak ifade edilmekte. Program kapsamında anlaşmalı okullar birbirilerine öğrenci göndererek onların eğitim ve sosyal hayatında tecrübe kazanmasını sağlıyor.

İLÇE YÖNETİMİNDEN ETKİNLİĞE ÜST DÜZEY KATILIM

Bir eğitim programı olmasından öte ülkelerin tanıtımı açısından bir misyonda yüklenen Erasmus ile ilgili Kahramankazan Fatih Ortaokulunda öğrenciler bir gösteri hazırladı. Gösteriye Etkinliğe Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Onurkan Gülderen, İlçe Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kahramankazan'da Erasmus Days programı düzenlendi

Okulun öğrencileri dünyanın farklı ülkelerinin kıyafetlerini giyerek o milletlerin yöresel oyunlarını oynadı. Yapılan program renkli anlara sahne oldu. Kahramankazan ilçe yönetiminden isimler öğrencilerin sergilediği gösterileri alkışlarla takip ettiler.

KUTLAMADA ÜLKELER ARASI DOSTLUK MESAJI VERİLDİ

Etkinlikte öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin kıyafetleri ve bayrakları ile yan yana gelerek erasmus days mesajı verdiler. Renkli anlara sahne olan gösteri Erasmus'un tanıtılması ve hizmet ettiği anlam açısından bir örnek olarak hafızalardaki yerini aldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER