Kahramankazan' da Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kahramankazan' da Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Halk Sağlığı Haftası dalayısıyla birçok belediye başkanının katılımıyla yürüyüş düzenlendi. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğan, Ayaş, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Kahramankazan İlçe Sağlık Merkezi çalışanları katıldı.

whatsapp-image-2023-09-08-at-09-33-53-2.jpeg

Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı'nda düzenlenen yürüyüşte katılımcıların ellerindeki pankartlar dikkat çekti. Yaklaşık 2 km yürüyüşün ardından bitiş noktasında spor eğitmenleri eşliğinde egzersiz yapıldı.

ETKİNLİĞİN ASIL AMACI SAĞLIKLI YAŞAM

Yapılan yürüyüşün ardından, sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için katılımcılara yiyecek ikramında bulunuldu.

whatsapp-image-2023-09-08-at-09-33-53-1.jpeg

Sağlıklı yaşam, beslenme ve sporun önemini anlatarak bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini belirten Kaymakam Parlar, "Özellikle devlet memurlarının vücutları çok hareketli olamıyor çalışma şartları nedeniyle. Çoğunlukla masa başındalar. Bu nedenle doktorlarımızın sürekli tavsiye ettiği spor yapma konusu var. Hiç olmazsa bir miktar yürüyüş yapmak gerekiyor. Hem kalp sağlığı hem diğer organlarımızın sağlığı için gerekli olan bir faaliyet. Biz de vatandaşlarımıza bunu tavsiye ediyoruz." dedi.

SONRAKİ HABER