Kahramankazan Belediyesinden Ankara Atlı Okçuluk 1. Eleme Müsabakalarına davet

Kahramankazan Belediyesi, ilçede düzenlenecek olan Ankara Atlı Okçuluk 1. Eleme Müsabakalarına davette bulundu. Tüm vatandaşların davet edildiği etkinliğe dair detaylar da belli oldu.

Kahramankazan Belediyesinden Ankara Atlı Okçuluk 1. Eleme Müsabakalarına davet

Uzun süredir Kahramankazan ilçesinde düzenlenen Atlı Okçuluk Müsabakası için 2024 yılına özel beklenen açıklama geldi. Kahramankazan'da düzenlenen organizasyon hakkında Kahramankazan Belediyesinden de açıklama geldi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kahramankazan Binicilik Tesisleri'nde düzenlenen 3 gün süren organizasyon için Kahramankazan Belediyesinden davet geldi. Söz konusu davet belediyenin resmi internet sitesi X (Twitter) üzerinden yapıldı.

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİNDEN ANKARA ATLI OKÇULUK 1. ELEME MÜSABAKALARINA DAVET

Farklı kategorilerde gerçekleşen yarışlarda geleneksel kıyafetlerle sahaya çıkan yarışmacılar, zamana ve birbirlerine karşı mücadele edecek.

Kahramankazan Belediyesinden Ankara Atlı Okçuluk 1. Eleme Müsabakalarına davet

Kahramankazan Belediyesinin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan açıklamada ''İlçemizde düzenlenecek olan Ankara Atlı Okçuluk 1. Eleme Müsabakalarına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.'' ifadeleri yer aldı. 26 - 28 Temmuz tarihleri arasında Kahramankazan TMO Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşecek.

ATLI OKÇULUK NEDİR?

At dörtnala giderken atın dizginlerini tutmadan bedenin hareketiyle atı yönetme aynı anda da ok ile hedefe atış yapma şartı gerektiren geleneksel bir spordur. Atlı okçulukta sporcuların temel malzemeleri ise yay, ok, ok kabı ve yay kabıdır. Oyun sırasında sporcuların geleneksel kıyafetler giymesi ve teçhizat kullanması zorunludur.

SONRAKİ HABER