Kahramankazan Belediyesi'nde Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası tüm yurtta kutlanırken Kahramankazan Belediyesi'de özel bir kutlama programı gerçekleştirdi. Vatandaşlarda programa yoğun ilgi gösterdi.

Kahramankazan Belediyesi'nde Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

1989 senesinden bu yana tüm Türkiye'de Hz. Muhammed S.A.V. Efendimizi anmak ve doğum gününü kutlamak için başlatılan Kutlu Doğum Haftası'nın ismi daha sonra Mevlid-i Nebi Haftası olarak değiştirilmişti. 29 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında hem kutlama programının ismi hem de tarihi değiştirilmiş karar uygulamaya alınmıştı. Yapılan düzenleme sonrasında tüm yurtta Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları yapılırken Kahramankazan Belediyesi de özel bir kutlama programı gerçekleştirdi.

KAHRAMANKAZAN'DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI!

Kahramankazan İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kubat’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kubat'ın yanı sıra İlçe Müftüsü Mahmut Ay ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Yoğun bir ilgiyle takip edilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından topluca yapılan dualar, katılımcılara manevi bir atmosfer sundu.

Düzenlenen program Kahramankazanlıları bir araya getirirken hep bir ağızdan dualar edilerek ilahiler söylenmesiyle manevi duygular tazelenmiş oldu. Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER