Kahramankazan Belediyesi vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı

Sayıları son dönemde girerek artan tanınmış isimlerin adını kullanarak insanları dolandırma vakalarına yenileri ekleniyor. Konu ile ile ilgili olarak bir açıklamada Kahramankazan Belediyesinden geldi.

Kahramankazan Belediyesinden dolandırıcı uyarısı

Teknolojik imkan ve fırsatlar insanların hayatlarını kolaylaştırdığı gibi art niyetli insanlar tarafından farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Bu nedenle yetkililer insanlara telefon ya da farklı bir yöntemle kendilerine ulaşanlara hemen inanılmaması çağrısında bulunuyor.

Kahramankazan Belediyesi vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı

YETKİLİLERİN ARANMASI İSTENDİ

Konu ile ilgili olarak Ankara'da Kahramankazan Belediyesi vatandaşlara yönelik sosyal medya hesabından bir uyarı paylaşımında bulundu. Telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olunması istenen paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Kıymetli̇ hemşehri̇leri̇mi̇z!

Kimliği belirsiz kişiler tarafından Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizin isimleri kullanılarak piyasadaki esnaf ve vatandaşlarımızdan telefon ile para talebinde bulunulduğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu konuda dikkatli olmalarını, sizden para talep edenlere itibar etmemenizi ve böyle bir olayla karşılaştığınızda Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve belediye başkanlığımızı arayarak ihbarda bulunmanızı rica ederiz"

İNSANLARI KENDİLERİNE İNANDIRIYORLAR

İnsanların en hassas noktalarını tespit eden dolandırıcılar korku ve panik gibi yöntemler ile vatandaşların parasını gasp ediyor. Maddi ve manevi yönden yıpranan insanlar soluğu adli makamlarda almak zorunda kalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER