Kahramankazan Belediyesi okul kantinlerinde denetimler gerçekleştiriyor

Öğrencilerin artık günün büyük bir kısmını okullarında geçirmeye başlaması bu yerlerin daha çok incelenmesine neden oldu. Özellikle gıda konusunda kantinlerde bir olumsuzluk olmaması için ilgili birimler kontrollerini sürdürüyor.

Kahramankazan Belediyesi okul kantinlerinde denetimler gerçekleştiriyor

Milyonlarca öğrenci saatler boyunca durdukları okullarda yemek yemek için kantinlere gidiyor. Bu konuda kantinlerde satılan gıdaların gerekli koşulları sağlaması, kantin personellerinin okulda satış yapmak için gerekli prosedürleri karşılaması önem arz ediyor.

OKUL KANTİNLERİNİN GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIYIP TAŞIMADIĞINA BAKILIYOR

Kahramankazan Belediyesi de ilçelerindeki okullarda öğrencilerin olumsuz yönde etkileneceği bir durum olmaması adına kantinlerde bir denetim çalışması başlattı. Belediye bünyesindeki Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri gittikleri okullarda incelemeler yapıyor.Kahramankazan Belediyesi okul kantinlerinde denetimler gerçekleştiriyor

Ekipler gittikleri okullarda satılan gıdaların son kullanma tarihinin geçip geçmediğine ve gerekli hijyen koşullarının olup olmadığına bakıyor. Yapılan denetimlerde öğrenci sağlığını tehdit edecek bir husus olması halinde ekipler gerekli işlemleri uyguluyorlar.

DENETİMLER SÜREKLİ YAPILACAK

Kahramankazan Belediyesine bağlı ekipler tarafından yapılan denetimin tek seferlik olmadığına dikkat çekildi. Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda bulunup kurallara uygun şekilde beslenmesi için denetimler dönem boyunca sürecek.

Kahramankazan Belediyesi okul kantinlerinde denetimler gerçekleştiriyor - Resim : 2

Ailelerde çocuklarının okul kantinlerinden sağlıklı bir şekilde beslenmesini istiyor. Satılan gıdaların eski ya da hazırlanma koşullarının olumsuz oluşu asla tasvip edilmiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER