Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu yeni kaydolan öğrencileri bekliyor

Kahramankazan'da eğitim gören üniversite öğrencileri için açılan Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında eğitim görecek üniversite öğrencilerini bekliyor...

Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu yeni kaydolan öğrencileri bekliyor

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan rekor yükselişin ardından öğrenci yurtlarına olan ilgi artarken Ankara'da bulunan yurtlardan biri de Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu olarak öne çıkıyor. Kahramankazan'da 2 meslek yüksek okulu bulunurken bu okullarda öğrenim gören öğrenciler belediyenin açmış olduğu yurtlarda barınma imkanı elde ediyor.

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ ÖĞRENCİ YURDU KAÇ KİŞİLİK?

Kahramankazan'da öğrenim gören öğrenilerin mağdur olmaması adına Kahramankazan Belediyesi ilçede öğrenci yurdu yapma kararı almıştı. Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Yurt açılmadan önceki süre zarfında Üniversite öğrencilerini mağdur etmemek adına Kahramankazan Belediyesine ait olan Kamp Merkezi tesisinde geçici olarak barınma imkanı sunulmuştur.

Daha sonrasında 2023 yılında ‘‘140’’ kişiye kadar öğrenci barındırabilecek “Kahramankazan Belediyesi Öğrenci Yurdu” adında bir yurt açılmıştır. Şuan için 84 öğrencimize hizmet verebilmektedir. 3 çeşit odamız bulunmaktadır odalarımızın her biri 2 şer kişilik olarak hizmet vermektedir. Kazanbelnet şirketinden internet erişimi, Kahvaltı ve Akşam Yemeği olmak üzere günlük 2 öğün yemek, 7/24 sıcak su imkanı, 7/24 güvenlik kamerası, 7/24 güvenlik personeli, ve şifreli giriş çıkış kontrolü bulunmaktadır." denilerek öğrencilere sunulan hizmetler açıklandı.

Gençlik Spor Bakanlığı Kahramankazan Gençlik Merkezinde öğrenciler için her Çarşamba günü 19:00 ile 22:00 saatleri arasında aktiviteler düzenlendiği belirtildi. Yeni eğitim öğretim yılında ilçede yer alan üniversitelerde okuyacak öğrenciler yurttan faydalanabilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER