Kahramankazan Belediyesi Kızılcahamam’daki yangın söndürme çalışmalarına katıldı

Dün öğle saatlerinde Kızılcahamam’da çıkan orman yangını rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek Bolu’nun Gerede ilçesine sıçradı. Dünden bu yana söndürülemeyen yangının söndürülme çalışmalarına Kahramankazan Belediyesi de destek vermeye başladı.

Kahramankazan Belediyesi yangın söndürme çalışmalarına destek verdi

Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde çıkan yangının üzerinden 24 saat geçmesine rağmen yangın henüz kontrol altına alınmış değil. Bölgede şiddetini artıran rüzgar yangının kontrol altına alınmasını engelliyor.

Büyüyen yangını kısa süre içerisinde kontrol altına almak ve söndürmek için çalışmalara son olarak Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi de katıldı.

‘’CİĞERLERİMİZ YANMASIN’’

Kızılcahamam’da meydana gelen yangına Kahramankazan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte müdahale ettiklerini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’AFAD’ın çağrısı üzerine komşu ilçemizde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının söndürme çalışmalarına belediyemiz bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibi’miz iile birlikte destek vermeyi sürdürüyoruz. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmaların ardından Şahinler Mahallesi’nde yükselen alevler kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Bir daha yaşanmamasını umduğumuz yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, özellikle ormanlık alanlarda bulunan vatandaşlarımızın olası yangınlara karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Ormanlarımızı koruyalım, ciğerlerimiz yanmasın!’’ dedi.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEKLER

Başkan Çırpanoğlu, yaptığı açıklamasında Kahramankazan Belediyesi olarak yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Ormanların korunması gerektiğini ifade eden Başkan Çırpanoğlu, ormanlık alana yakın olan vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER