Kahramankazan Belediyesi ilçeye yeni bir kütüphane kazandırdı

Kahramankazan ilçesinde eğitime verilen desteğe yenileri eklenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda içerisinde 20 bine yakın kitabın bulunduğu kütüphane düzenlenen törenle Kahramankazan halkının hizmetine açıldı.

Kahramankazan Belediyesi ilçeye yeni bir kütüphane kazandırdı

Günümüzde Kütüphaneler gençler başta olmak üzere ihtiyaç duyan herkes için uygun bir ders çalışma alanı vazifesi görüyor. Bu yerlerde zamanlarını değerlendiren öğrenciler hem ders çalışıyor hemde yer alan sosyal alanlarda arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

"OKUMAK RUHUN GIDASIDIR"

Bu kapsamda Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, vatandaşların taleplerine karşılık vermesi için bir kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve çok sayıda isim katıldı.

Kahramankazan Belediyesi ilçeye yeni bir kütüphane kazandırdı

Yapılan açılışın ardından kitapların öneminden bahseden Başkan Çırpanoğlu "Okumak ruhun gıdasıdır. Özellikle gençlerimizin hayatına kitapları katmalıyız. Onlara bu alışkanlığı kazandırmalıyız, bilinçli bir toplum ancak okumakla kazanılır" diyerek Kahramankazan halkının okumaya daha çok ilgi göstermesi içi çalışacaklarını ifade etti.

KAHRAMANKAZAN GENÇLERİ İÇİN YENİ BİR SOSYALLEŞME ALANI

910 metrekarelik bir alanda içerisinde 19 bin 600 kitap ile açılan kütüphane güncel ihtiyaçlara göre hazırlandı. Oyun alanları ve sinema salonu ile bir gençlik merkezi görünümü veren kütüphaneye ilginin yüksek olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER