Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam merkezi ücretsiz hizmete devam ediyor

Toplumun önemli yapı taşlarından olan engellilerin hayat içinde daha fazla varlığını sürdürmesi adına bir çok çalışma gerçekleştiriyor. Kahramankazan Belediyesi de sağlık, spor ve sanat gibi farklı alanlarda verdiği kurslar ile engellilerin sosyallaşmesini sağlıyor.

Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam merkezi hizmete devam ediyor

Farklı çeşitlere olmak üzere dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de binlerce engelli birey bulunuyor. Engelli bireylerin hayata küsmemesi, kendilerinin ve ailelerinin morallerinin yüksek olması adına bir çok sosyal aktivite gerçekleştiriliyor.

Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam merkezi ücretsiz hizmete devam ediyor

Devlet eliyle gerçekleştirilen kurslarda renkli görüntüler yaşanıyor. Engelli bireyler kendilerine uygun imkanlar sağlandığında nasıl başarılara imza atabileceğini herkese göstermeyi sürdürüyor.

Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam merkezi ücretsiz hizmete devam ediyor - Resim : 2

ENGELLİLER İÇİN SOSYALLEŞME ORTAMI SAĞLANIYOR

Kahramankazan Belediyesi de ilçedeki engelli vatandaşlar için açılan Engelsiz Yaşam Merkeziyle, vatandaşlara ve ailelerine destek oluyor. Merkez içerisinde açılan çok sayıda kursa katılan engelli bireyler sosyalleşme ve yeni beceriler kazanma fırsatı yakalıyor.

Ahşap boyama, resim, spor, eskrim, bağlama ve el sanatları kursları ile sosyal rehabilitasyon imkanı sağlayan Kahramankazan Belediyesi ücretsiz olarak verilen hizmetleri sürdürüyor. Kayıt ve gerekli bilgileri almak için Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Atatürk mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi sağlık parkı karşısında ziyaretçilerini bekliyor.

Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Yaşam merkezi ücretsiz hizmete devam ediyor - Resim : 3

Engelliler kurslara ilgi göstermeye devam ediyor. Aileleri de evlatlarını daha aktif ve özgüvenli olması, yeni bilgiler ile arkadaşlıklara sahip olması adına kurslara katılmalarını destekliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER