Kahramankazan Belediyesi engelli vatandaşlar için askerlik kınası düzenledi

Türkiye'de 20 yaşına gelen sağlığında bir problem olmayan her erkek askerlik görevine alınıyor. Manevi olarak da çok değerli bir konumda tutulan askerlik görevini yapmak isteyen fakat yapamayan bireylere moral amaçlı etkinlikler yapılıyor.

Kahramankazan Belediyesi engelli vatandaşlar için askerlik kınası düzenledi

Ülkemizde her erkek bireyin yaşı geldiğinde 6 ay boyunca zorunlu olarak yapması gereken askerlik görevine bazı vatandaşlar çok istese de gidemiyor. Askerlik yapmanın verdiği gururu yaşamak isteyen fakat fiziksel ve zihinsel engellerinden dolayı askere gidemeyenler bu tecrübeden mahrum bırakılmıyor.

ENGELLİ VATANDAŞLAR 1 GÜNLÜK ASKERLİK TECRÜBESİ YAŞIYOR

Hem bu bireylerin üzüntülerini gidermek ve ailelerini mutlu etmek adına yurt genelinde engelli vatandaşlar için 1 günlük askerlik töreni düzenleniyor. Engelli vatandaşların askeri üniforma giyip o havayı sağlaması adına yapılan programlar duygusal ve renkli anlar yaşanmasına neden oluyor.

Kahramankazan Belediyesi engelli vatandaşlar için askerlik kınası düzenledi

Kahramankazan Belediyesi de önümüzdeki günlerde ilçedeki engelli gençler için yapılacak 1 günlük askerlik etkinliği öncesi onlara güzel bir jestte bulundu. Belediye tarafından gençlere askerlik görevleri için asker eğlencesi düzenlendi. Belediye tarafından yapılan programda gençler asker tıraşı oldu ve ellerine asker kınası yakıldı.

Şarkılar ve türküler eşliğinde eğlenceli vakit geçirilen asker eğlencesine Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'da katıldı. Başkan Çırpanoğlu engelli bireyler ve ailelerin özel anlarında yanlarında olurken, engellilerin sadece ailelerinin değil toplumun emaneti olduğunu vurguladı.

Kahramankazan Belediyesi engelli vatandaşlar için askerlik kınası düzenledi - Resim : 2

YENİ PROJELER GELECEK

Başkan Çırpanoğlu görev süresinin ilerleyen aylarında engelli vatandaşlar için daha fazla proje hayata geçireceklerini ifade etti. Yakınlarının temsili de olsa asker olacakları için mutlu olduklarını ifade eden aileler, eğlence organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

SONRAKİ HABER