Kahramankazan Belediyesi engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenledi

Engelliler Haftası kapsamında pek çok etkinlik düzenleniyor. Ankara'daki ilçe belediyeleri tarafından açıklanan programlar kapsamında engelli bireyler için birbirinden farklı etkinliklere imza atılırken Kahramankazan Belediyesi de engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenledi.

Kahramankazan Belediyesi engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenledi

ANKARA (AA) - Engelliler haftası ülkemizde 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Engelliler haftası her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden farklı etkinliklere sahne olurken Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde de belediyenin girişimleri ile önemli bir programa imza atıldı.

Kahramankazan Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında engelli gençlerin askerlik hevesine ortak oldu. Askere gidemeyen gençler için temsili bir tören düzenlenirken o anlar da renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ GENÇLERİN TEMSİLİ ASKERLİK TÖRENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kahramankazan Belediyesi tarafından belediye binası önünde düzenlenen uğurlama etkinliğinde 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli bireyler tıraş edildi, ellerine de kına yakıldı.

Kahramankazan Belediyesi engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenledi

Davul zurna eşliğinde oyunların oynandığı etkinlikte engelli askerler, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla temsili askerliklerini yapacakları Mürted Hava Meydan Komutanlığına uğurlandı. İlçedeki uğurlama törenine Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu da katıldı. Kahramankazan Belediye Başkanı Çıpranoğlu, gençlerle tek tek ilgilenerek onları Mürted Hava Meydan Komutanlığına gönderdi.

Kahramankazan Belediyesi engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenledi - Resim : 2

Kahramankazan Belediyesi de konuyla ilgili olarak ‘’Davullu Zurnalı Asker Uğurlaması! Başkanımız Selim Çırpanoğlu'nun katılımlarıyla; engelli gençlerimize askerlik heyecanını yaşatmak için, belediye binamız önünde temsili olarak tören düzenledik. Sevgi var, engel yok! Her zaman yanlarındayız.'' mesajına yer verdi.

Kahramankazan Belediyesi engelli gençler için temsili askerlik töreni düzenledi - Resim : 3

Komutanlıkta ise asker üniformalarını giyerek eğitim alan engelliler, yemin ederek vatani görevlerini yerine getirdi, terhis belgelerini aldı. Aileler de yapılan etkinlik dolayısı ile Kahramankazan Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER