Kahramankazan Belediyesi çevre kirliliğini önleme çalışmalarını sürdürüyor

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yıllar geçtikçe çevreyi korumanın önemi artıyor. Bu nedenle resmi ve özel kuruluşlar çevre kirliliğini önleme ve süreci doğru yönetme adına çalışmalarda bulunuyor.

Kahramankazan Belediyesinden çevre kirliliğini önleme çalışmaları

Kahramankazan Belediyesi yönetimi de ilçelerinde çevresel bir olumsuzluk yaşanmaması adına farklı başlıklarda gün içinde çalışıyor. Atık yağ konusunda vatandaşları bilgilendiren ekipler sokaklarda ani ya da belirli bir zaman içinde meydana gelen kirliliklere de müdahale ediyor.

ATIK YAĞLAR KONUSUNDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Uzmanlar tarafından sık sık dile getirilen mutfak bilgilerinin başında atık yağların lavabodan dökülmemesi geliyor. Yağlar lavabolardan döküldüğü zaman kanalizasyon sistemine zarar veriyor. Diğer atıkların sistem içerisinde birikmesine neden olan yağların farklı yöntemler ile atılması çağrısında bulunuluyor. Bu konuda verilen yağ toplama hizmetleri olduğu biliniyor.

Kahramankazan Belediyesi çevre kirliliğini önleme çalışmalarını sürdürüyor

Kahramankazan Belediyesi de bu konuda vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor. Atık yağların dönüştürülebileceğinden de bahseden ekipler vatandaşların atıklarını bırakabilmesi için noktalar belirliyor.

SOKAK ARALARINDA TEMİZLİKLER RUTİN OLARAK DEVAM EDİYOR

Çok sayıda insanın aynı anda bulunduğu cadde ve sokaklar temizliğin en çok gerektiği yerler arasında üstlerde yer alıyor. Kahramankazan Belediyesine bağlı Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri de insanların şikayet edecek bir durumu olmaması için yaşam alanlarında temizliğe aynı şekilde devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER