Kahramankazan Belediyesi bebek ve yaşlılara evde bakım hizmeti veriyor

Gün içinde çok sayıda insan özel sebeplerinden dolayı diğer insanlar gibi hayatına devam edemiyor. Bu kapsamda yerel yönetimler tarafından vatandaşların ayağına kadar ulaştırılan hizmet büyük önem taşıyor.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde ilçedeki tüm vatandaşların sıkıntılarını gidermeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kahramankazan'da sosyal belediyecilik kapsamında uygulanan evde bakım hizmeti ise geniş bir yaş aralığına hitap ediyor.

HİZMET VATANDAŞLARIN AYAĞINA GİDİYOR

İlçede hayata gözlerini yeni açan bebeklerden ileri yaştaki vatandaşlara kadar geniş bir ölçekte evde bakım hizmeti programı uygulanıyor. Kahramankazan Belediyesine bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler gün içinde, kayıt altına alınan adreslere giderek ikamet eden kişilere göre hizmetler gerçekleştiriyor.

Çok sayıda insanın faydalandığı hizmet ile ilgili Kahramankazan Belediyesi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Vatandaşların daima yanlarında olunduğu mesajı verilen mesajda "Sağlık İşleri Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz “Evde Bakım Hizmetleri” projesi kapsamında; yeni doğan bebek ziyaretleri, engelli ve yaşlı bireylerimizin rutin sağlık kontrolleri, evde berber hizmeti gibi bir çok çalışma gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞLAR BU UYGULAMADAN MEMNUN

Yeni çocuk sahibi olan aileler bu uygulama sayesinde bebeklerinin hayatının ilk günlerini iyi geçirmesini sağlıyor. Yaşlı vatandaşlarda çeşitli sebeplerden dolayı tam olarak gerçekleştiremedikleri kişisel bakımlarını sunulan berber hizmeti sayesinde gideriyor.

Kaynak: Haberankara.com