Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu, TUSAŞ saldırısı sonrası ilçe halkına seslendi

Türkiye'nin gündemine oturan TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısı Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde gerçekleşti. Yıllar sonra bir acı olayla daha karşı karşıya kalan Kahramankazan halkına Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'ndan bir mesaj geldi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

Yıllar önce 15 Temmuz'da yapılan kahramanlıklardan dolayı adı Kahramankazan olarak değişen ilçe bu seferde bir terör saldırısı ile gündeme geldi. Ülkenin en kıymetli savunma sanayi kuruluşlarından TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesisi teröristlerin hedefi olmuştu.

"TÜM ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ"

İki terör örgütü mensubu tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 5 vatandaş şehit olmuştu. Büyük bir acı yaşayan Kahramankazan'a, ilçenin Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu tarafından birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu, TUSAŞ saldırısı sonrası ilçe halkına seslendi

Başkan Çırpanoğlu "Kahramankazan Belediyesi olarak, esnaflarımız ve vatandaşlarımızla beraber bu acı olayın ardından üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapmaya çalıştık. İlçemizle gurur duyduk. Al bayrağımızın gölgesinde, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Sadece Murat Arslan kardeşimizi değil, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi de ayrıca anıyoruz" dedi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Hiç bir saldırının kendilerini yıldıramayacaklarını ifade eden Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu "Biz, bu suçla mücadele ederken, birlik ve beraberlik içinde olacağız. Hiçbir terör eylemi, milletimizin azmini ve kararlılığını kıramayacak. Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi zedelemek isteyen hiçbir unsura asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Saldırının ardından Türkiye'nin dört bir yanından benzer mesajlar paylaşıldı. Şehitler ise yoğun katılımla son yolculuklarına uğurlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER