Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde çıkan yangın maddi hasara neden oldu

havaların ısınması ile birlikte tarla ve orman yangınlarına dair haberler sık sık gelmeye başladı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Peçenek Mahallesindeki ağaçlık alanda çıkan yangında 2 ev ve meyve bahçesi zarar gördüğü bildirildi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde çıkan yangın maddi hasara neden oldu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde çıkan yangın maddi hasara neden oldu - Ülkemizdeki hava sıcaklığı artışı pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Havaların ısınması ile birlikte pek çok ilden yangın haberi geliyor. Yangınların artması ile birlikte tehlike gittikçe büyürken Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde de bir yangın çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Peçenek Mahalesindeki ağaçlık alanda çıkan yangında 2 ev ve meyve bahçesi zarar gördü. Ova Çayı Dere yatağındaki ağaçlık alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

KAHRAMANKAZAN'DAKİ YANGINA EKİPLER MÜDAHALE ETTİ

Yangına müdahale edilmesi için itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. İhbar üzerinde olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Oldukça geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için uğraşan itfaiye ekiplerine civar köylüler de traktörleriyle tarlaları sürerek destek oldu.

ekran-goruntusu-2023-08-07-173137.png

Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangında baraka ev ve 2 koyun ve tavukları telef oldu. Ayrıca 250 badem ağacı zarar gördü. Tarlalarda hasat sonrası toplanmayı bekleyen saman balyaları yandı.

''EVİN BİRİNİ KURTARDIK AMA DİĞERİNİ KURTARAMADIK''

Peçenek Muhtarı İbrahim Karabacak yangına dair yaptığı açıklamada dün ormanın içindeki cam kırığından çıktığı tahmin edilen yangının ardından itfaiye gelene kadar köylülerin kendi imkanlarıyla yangına müdahale ettiğini belirtti. Muhtar, "Evin birini kurtardık ama diğerini kurtaramadık. Burada rüzgar da vardı hava da çok sıcaktı. Ankara'dan itfaiyeler gelene kadar tankerlerle Kazan İtfaiyesi ile bu kadar yapabildik. Şükürler olsun can kaybımız yok. Ha ne var mal sahibi olarak şu barakamız yandı. Maddi manevi arkadaşımızın zararları var. Başka da dallarımız yandı. Çay içinde yeşil ağaçlarımız vardı onlar yandı." dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER