İş Dünyası

TESK Başkanı Palandöken ticari araçların kendine ait bir muayene sistemi olması gerektiğini söyledi TESK'ten ticari araçlara özel muayene sistemi olsun çağrısı Başkan Bendevi Palandöken yazılı bir açıklama yaparak araç sahibi olan esnafların zorluklar yaşadığını söyledi. Palandöken bahsettiği soruna dair çözüm önerilerinde bulundu.
ATO Başkanı Gürsel Baran enflasyonla mücadeleye yönelik açıklamalar yaptı ATO Başkanı Baran gündemi değerlendirdi Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel, ATO’nun Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.
ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan büyüme rakamları değerlendirmesi ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan büyüme rakamları değerlendirmesi Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğiimiz gün ülkenin yılın ilk çeyreğindeki büyüme verilerini paylaştı. Rakamların ardından değerlendirme açıklamaları ise peş peşe gelmeye başladı.
TESK Başkanı Palandöken karekodlu plaka uygulamasının gerekliliğinden bahsetti TESK Başkanı Palandöken karekodlu plaka uygulamasının gerekliliğinden bahsetti Araçların takibini daha da kolaylaştırmak ve sahte plaka kullanımının önüne geçmek adına geçtiğimiz günlerde yeni plaka uygulamasına geçilmişti. Başkan Palandöken konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.
ATO ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sigorta sektörü için iş birliğine gitti ATO ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sigorta sektörü için iş birliğine gitti Çeşitli sektörlerdeki istihdam açığını kapatmak adına dönem dönem farklı kurumlar bir araya gelerek adımlar atıyor. Bu kapsamda Ankara'da iki önemli kurum tarafından nitelikli iş gücü sağlamaya yönelik bir anlaşma kararı geldi.
Yılın ilk 4 ayında ne kadar şirket kurulduğu belli oldu Yılın ilk 4 ayında ne kadar şirket kurulduğu belli oldu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş dünyasına yönelik istatistiki bilgiler paylaşmaya devam ediyor. Söz konusu bilgi ve paylaşımlar sektörün içinde bulunduğu duruma dair detaylı bilgiler alınmasını sağlıyor.
ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarına yönelik panelin ilki gerçekleşti ATO’nun inşaat sektörü paydaşlarına yönelik panelin ilki gerçekleşti ATO’nun ev sahipliğinde, inşaat sektörü paydaşlarının katılım gösterdiği bir panel gerçekleşti. Panelin ikinci oturumu da yapılacak.
ASO Başkanı Ardıç TSE'nin 63. Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı ASO Başkanı Ardıç TSE'nin 63. Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı Ülke genelinde iş dünyası ve hükümet kurumlarının bir araya geldikleri programlar organize edilmeye devam ediliyor. Gerçekleşen toplantılarda ülke ekonomisini daha iyi yerlere taşıma vurgusu yapılıyor.
ATO Heyetinden Türk Günü Yürüyüşünde Filistin'e destek mesajı ATO Heyetinden Türk Günü Yürüyüşünde Filistin'e destek mesajı Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki ATO Heyeti, New York Türk Günü Yürüyüşü’ne katıldı. ATO Heyeti, üzerinde "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı, Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar ile Filistin'e destek mesajı verdi.
Büro Memur Sen tasarruf genelgesindeki bazı maddelerin iptali için dava açtıklarını duyurdu Büro Memur Sen tasarruf genelgesindeki bazı maddelerin iptali için dava açtıklarını duyurdu Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe konulan Kamuda Tasarruf paketine olumlu tepki verenler kadar olumsuz yönde görüş bildirilenlerde oluyor. Konu ile ilgili olarak bir tasarruf hareketinin olması kararını doğru bulan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan bazı kısımlar için olumsuz görüş bildirdi.
TOBB yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmelerin yer aldığı bülteni yayınladı TOBB yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmelerin yer aldığı bülteni yayınladı Ülke ekonomisi ve ülke dışında yoğun gelişmeler yaşanıyor. Günlük hayatta yaşanan gelişmelerin ekonomi piyasaya yansımaları ilerleyen süreç için fikir sahibi olunmasını sağlıyor.
ATO Başkanı Gürsel Baran ABD'deki Türk günü yürüyüşü etkinliklerine katıldı ATO Başkanı Gürsel Baran ABD'deki Türk günü yürüyüşü etkinliklerine katıldı Amerika'daki Türkler New York'ta 19 Mayıs'ı coşku ile kutladı. Gerçekleşen etkinlikte milli bayramı kutlayan Türk vatandaşları, ellerinde bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu.