İş Dünyası

ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı ATO Ankara'da iş dünyasına ait aylık olarak bilgiler yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Mayıs ayı şirket kurulma rakamları kamuoyu ile paylaşıldı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin gri listeden çıkmasına yönelik değerlendirme yaptı ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin gri listeden çıkmasına yönelik değerlendirme yaptı ATO Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Başardık!” notuyla paylaştığı Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasını değerlendirdi.
ASO Başkanı Ardıç iklim değişikliğinin sanayi bölgelerine etkisi hakkında konuştu ASO Başkanı Ardıç iklim değişikliğinin sanayi bölgelerine etkisi hakkında konuştu Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklar insanların yaşayışını etkilediği kadar iş dünyasının da farklılaşmasına neden oluyor. Bu kapsamda sanayi sektöründe yaşanan değişim ile ilgili bir açıklama daha geldi.
TZOB Başkanı Bayraktar kayısı ihracatını değerlendirdi TZOB Başkanı Bayraktar kayısı ihracatını değerlendirdi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kayısı üretimi ve ihracatına ilişkin gidişatı değerlendirdi.
ASO Başkanı Seyit Ardıç gündemdeki Asgari Kurumlar Vergisini değerlendirdi ASO Başkanı Seyit Ardıç gündemdeki Asgari Kurumlar Vergisini değerlendirdi Ankara Sanayi Odası aylık olarak gerçekleştirdiği toplantılarına devam ediyor. Söz konusu toplantılarda ASO'nun plan ve projeleri ile ülke ekonomisine dair görüşler belirtiliyor.
ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Özbekistan ile ticaret hacmini artırma vurgusu ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Özbekistan ile ticaret hacmini artırma vurgusu Özbekistan'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ziyaret iki ülke arasında ekonomik alanda da yeni iş birliği mesajları verilmesine sebep oldu. Ülkenin Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Ankara'ya gelen heyetten isimler Ankara Ticaret Odasına bir ziyarette bulundu.
TESK Başkanı Palandöken ülkenin dizi ihracat gelirinin yükselmesi gerektiğini söyledi TESK Başkanı Palandöken ülkenin dizi ihracat gelirinin yükselmesi gerektiğini söyledi Türkiye'nin turizm açısında en önemli gelir başlıkları arasında yurt dışına ihracat ettiği diziler geliyor. Dünyanın dört bir yanında izlenen diziler Türkiye'nin tanıtılmasında önemli rol oynuyor.
İş insanları Türkiye Portekiz maçı için jetleri havalandırdı İş insanları Türkiye Portekiz maçı için jetleri havalandırdı Türkiye bugün Euro 2024 turnuvasında grubun 2. maçında Portekiz'le karşı karşıya gelirken iş insanları maça akın etti. Maç için sadece İstanbul'dan 70'e yakın özel jetin havalandığı açıklandı.
TESK Başkanı Palandöken bayram dönüşü yola çıkacakları uyardı TESK Başkanı Palandöken bayram dönüşü yola çıkacakları uyardı TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı süresince meydana gelen 696 trafik kazası sonrası bayram dönüşü yola çıkacakları uyardı.
Türkiye'nin emeklileri iş hayatına devam ediyor Türkiye'nin emeklileri iş hayatına devam ediyor Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen EYT yasası ile emekli sayılarında büyük bir artış yaşanmıştı. Emeklilerin aldıkları maaşların istedikleri düzeyde olmayışı ve ekonomik gelişmeler vatandaşları çalışmaya mecbur bıraktı.
TESK Başkanı Palandöken enflasyon ve çocukların tasarrufu öğrenmesi arasındaki ilişkiyi değerlendirdi TESK Başkanı Palandöken çocukların tasarrufu öğrenmesine dikkat çekti Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelede çocukların tasarrufu öğrenmesine dikkat çekti.
TOBB yeni, Ekonomi de bu hafta ne oldu bültenini yayınladı TOBB yeni, Ekonomi de bu hafta ne oldu bültenini yayınladı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ülke içi ve ülke dışı bazı önemli ekonomik gelişmelere yer verdiği ekonomi bülteninin yeni sayısı yayınlandı. Ülkemizde geçen hafta içinin en önemli ekonomik gelişmesi işsizlik rakamları oldu.