İş Dünyası

TZOB Başkanı Bayraktar düzensiz yağışlarla ilgili değerlendirmede bulundu TZOB Başkanı Bayraktar düzensiz yağışlarla ilgili değerlendirmede bulundu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, düzensiz yağışların tarım üzerindeki etkisine yönelik değerlendirme yaptı.
Büro Memur-Sen kamuda servislerin kaldırılmasından dolayı iş bırakma eylemi yapacak Büro Memur-Sen kamuda servislerin kaldırılmasından dolayı iş bırakma eylemi yapacak Devlet kurumlarına yönelik yapılan tasarruf kararlarının yankıları sürüyor. Kamuda bir çok kalemde kısıtlama gelmesi ve bu kararın uzun sürecek olmasından dolayı memur sendikalarından karşıt açıklamalar geliyor.
ATO Başkanı Baran İsviçre'de Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi temaslarında bulundu ATO Başkanı Baran İsviçre'de Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi temaslarında bulundu Günümüzde ülkelerin en çok övündükleri hususlar arasında kendilerine özgü ürünler yer alıyor. Bir ürünün belirli bir yöreye has olduğunu tescil eden coğrafi işaret tescili ülkeler için büyük önem taşıyor.
ASO'nun ev sahipliğinde Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi ASO'nun ev sahipliğinde Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) ev sahipliğinde 10'uncu Nükleer Santraller Zirvesi gerçekleştirildi.
ATO Başkanı Baran'dan SGK prim ödemelerinde komisyon alınmasın talebi ATO Başkanı Baran'dan SGK prim ödemelerinde komisyon alınmasın talebi Son günlerde ülke ekonomisinde yaşanan değişimler ve ve yeni vergi uygulamaları iş dünyasını olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Ekonomiyi oluşturan sektörlerin temsilcilerinden de bu durumun tersine çevrilmesi adına açıklamalar geliyor.
TOBB ekonomide bu hafta ne oldu sorusunu cevaplandırdı TOBB ekonomide bu hafta ne oldu sorusunu cevaplandırdı TOBB haftalık ekonomi bülteninin son sayısı yayınlandı. Yılın 26. sayısında yurt içi ve yurt dışı bazı önemli gelişmelere yer verildi.
ATO Başkanı Gürsel Baran'dan vergi paketi değerlendirmesi ATO Başkanı Gürsel Baran'dan vergi paketi değerlendirmesi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketi düzenlemesi yakından takip edilirken konu hakkında bir açıklamada ATO Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.
TESK Başkanı Palandöken zorunluk trafik sigortası fiyatlarını değerlendirdi TESK Başkanı Palandöken zorunluk trafik sigortası fiyatlarını değerlendirdi Türkiye Esnaf ve Sanatkaarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken zorunlu trafik sigortası fiyatlarını değerlendirdi.
ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı ATO Ankara'da Mayıs ayında kurulan şirket sayısını açıkladı ATO Ankara'da iş dünyasına ait aylık olarak bilgiler yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Mayıs ayı şirket kurulma rakamları kamuoyu ile paylaşıldı.
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin gri listeden çıkmasına yönelik değerlendirme yaptı ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin gri listeden çıkmasına yönelik değerlendirme yaptı ATO Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Başardık!” notuyla paylaştığı Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasını değerlendirdi.
ASO Başkanı Ardıç iklim değişikliğinin sanayi bölgelerine etkisi hakkında konuştu ASO Başkanı Ardıç iklim değişikliğinin sanayi bölgelerine etkisi hakkında konuştu Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklar insanların yaşayışını etkilediği kadar iş dünyasının da farklılaşmasına neden oluyor. Bu kapsamda sanayi sektöründe yaşanan değişim ile ilgili bir açıklama daha geldi.
TZOB Başkanı Bayraktar kayısı ihracatını değerlendirdi TZOB Başkanı Bayraktar kayısı ihracatını değerlendirdi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kayısı üretimi ve ihracatına ilişkin gidişatı değerlendirdi.