İş Dünyası

TESK Başkanı Palandöken'den trafikteki eski araçlar için çağrı TESK Başkanı Palandöken'den trafikteki eski araçlar için çağrı Türkiye'de trafiğe kayıtlı on milyonlarca araç bulunuyor. Halen 30 yaşına varan araçların kullanılıyor oluşu insan hayatı ve trafikte daha fazla tehlike oluşma ihtimalini artırıyor.
Ankara'da Temmuz ayında kaç şirket kurulduğu belli oldu Ankara'da Temmuz ayında kaç şirket kurulduğu belli oldu Ankara Ticaret Odası geçen ay şehirde kaç tane şirket kurulduğu bilgisi paylaştı. Söz konusu rakamın Haziran ayındaki rakamdan çok daha üst seviyelerde olduğu görüldü.
ATO Başkanı Baran iş dünyasındaki konkordato tedirginliğini gündeme taşıdı ATO Başkanı Baran konkordato tedirginliğini gündeme taşıdı Düzensiz bir şekilde ilerleyen ülke ekonomisi ve yaşanan istikrarsızlık piyasaları da derinden etkiliyor. Yaşanan bu durumdan dolayı şirketlerin teker teker konkordato ilan etmesi durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.
Çalışma saatlerinde yapılacak değişikliğin ayrıntıları ortaya çıktı Çalışma saatlerinde yapılacak değişikliğin ayrıntıları ortaya çıktı Son haftalarda çalışma saatlerinde yapılacak değişiklik gündemin en sık konuşulan konuları arasındaydı. Hükümet, çalışma saatlerinin düzenlenmesine ilişkin ilk somut adımı eylül ayında atacak. Çalışma saatlerinin gün değil, saat olarak düzenleneceği öğrenildi.
ASO Başkanı Ardıç'tan "enflasyon muhasebesine" ilişkin öneriler ASO Başkanı Ardıç'tan "enflasyon muhasebesine" ilişkin öneriler Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç son dönemin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan enflasyon muhasebesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmeler TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmeler TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak ve sektörü geleceğe hazırlamak için bütçe ve finansman imkanlarının artırılması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede bir değerlendirmede bulunan Hisarcıklıoğlu, çözüm önerilerini de sıraladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi 2025 - 2027 Orta Vadeli Program hazırlıkları kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Heyetler hem OVP hem de reel sektördeki gelişmeler hakkında istişarelerde bulundu.
Ankara OSB İstihdam Ofisi ile Bakanlık arasında yeni protokol imzalanıyor! Ankara OSB İstihdam Ofisi ile Bakanlık arasında yeni protokol imzalanıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş yapmış olduğu açıklamasında Ankara OSB İstihdam Ofisi ile Bakanlık arasında kız öğrencilerin meslek edinmesi için protokol imzalayacaklarını duyurdu.
Ankara İŞKUR iş ilanları güncellendi! Kamu ve özel sektöre alımlar yapılacak Ankara İŞKUR iş ilanları güncellendi! Kamu ve özel sektöre alımlar yapılacak Ankara'da iş arayanların en sık müracaat ettiği kurumların başında gelen İŞKUR'dan yeni bir personel alım duyurusu geldi. Ankara'da İŞKUR iş ilanlarının güncellendiği duyuruldu. Kamu ve özel sektöre farklı meslekler için alımlar yapılacak.
Bakan Işıkhan Türkiye'nin güncel işgücü istatistiğini paylaştı Bakan Işıkhan Türkiye'nin güncel işgücü istatistiğini paylaştı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden 2024 yılının ikinci 3 ayını kapsayan işgücü rakamlarını paylaştı. Bakan Işıkhan mesajında yüzyılın istihdamı vurgusu yaptı.
ATO Başkanı Baran şirketlerin bankalar ile yaşadığı kredi sorunundan bahsetti ATO Başkanı Baran şirketlerin bankalar ile yaşanan sorundan bahsetti Özel sektörde faaliyet gösteren firmalar ekonomik olumsuzlukların yaşandığı günümüzde ayakta kalmak adına çalışmalarını şekillendiriyor. Firmaları temsil eden kurumlarda yaşanan sorunları ilgili kurumlara iletiyor.
TESK Başkanı Palandöken: Okula başlamanın maliyeti arttı TESK Başkanı Palandöken: Okula başlamanın maliyeti arttı Okulların açılmasına sayılı günler kala TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okula başlamanın maliyetinin arttığını ,fade ederek birtakım değerlendirmelerde bulundu.