İş Dünyası

TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2021 yılında başlayan "İşimiz Temiz" adlı projenin 81 ilde hayata geçirileceğini açıkladı. Konu ile ilgili konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
ASO tarafından müteahhitlerin sorunları ve geleceği çalıştayı düzenlendi ASO tarafından müteahhitlerin sorunları ve geleceği çalıştayı düzenlendi Ankara Sanayi Odası çeşitli iş sektöründe yaşanan sorunları ortadan kaldırmak adına geniş kapsamlı organizasyonlar düzenliyor. Bu kapsamda Ankara Sanayi Odası tarafından son olarak Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Müteahhitliğin Sorunları ve Geleceği Çalıştayı düzenlendi.
Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması için TBMM'ye seslendi Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması için TBMM'ye seslendi Son zamanlarda mesleki talepleri dile getirme noktasında bir adım ön plana çıkan Sağlık-Sen uzun süredir devam eden çağrısını yineledi. Sağlık-Sen, mensupları olan sağlık çalışanlarının sorunları olarak gördüğü nöbet ücretlerinde bir arttırma yoluna gidilmesini istedi.
Ankara ve ATO üyelerinin fuarlarda temsil imkanları masaya yatırıldı Ankara ve ATO üyelerinin fuarlarda temsil imkanları masaya yatırıldı Ankaralı iş insanları için önemli bir toplantı yapıldı. Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan istişare toplantısında yurt içi ve yurt dışı fuarlarda temsil edilme imkanlarının değerlendirildiği toplantıya bir çok isim katıldı.
TOBB ülkede yaşanan haftalık ekonomik gelişmeleri paylaştı TOBB ülkede yaşanan haftalık ekonomik gelişmeleri paylaştı Yurt genelinde ekonomik bir çok gelişme yoğun gündemden dolayı vatandaşların gözünden kaçabiliyor. Bu Kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 12-16 Şubat tarihleri arasında yaşanan ekonomik gelişmeleri vatandaşlar ile bir bülten olarak paylaştı.
TUSAF Başkanı açıkladı! Ekmeğe zam yolda TUSAF Başkanı açıkladı! Ekmeğe zam yolda TUSAF Başkanı Haluk Tezcan'dan kötü haber geldi. Ekmeğe bir zam daha yolda, buğday fiyatlarındaki artış ekmek fiyatlarına da yansıyacak.
EMADDER Ankara'da Kademeli Emeklilik mitingi düzenlendi EMADDER Ankara'da Kademeli Emeklilik mitingi düzenlendi Geçtiğimiz yıl Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası meclisten geçmiş ve yüzbinlerce vatandaş emekli olmuştu. Yasanın çıkmasının ardından ise yeni gruplar ortaya çıkmış ve kendilerinin de emekli edilmesi gerektiğini savunmuştu. O gruplardan EMADDER bugün Ankara'da bir miting düzenledi.
Ankara Ticaret Odası kredi kartı taksitlerinin arttırılması çağrısı yaptı Ankara Ticaret Odası kredi kartı taksitlerinin arttırılması çağrısı yaptı Son günlerde sıklıkla dile getirilen kredi kartı ile yapılan alışverişlerde taksitlerin azaltılacağına dair ifadelerin ardından Ankara Ticaret Odası tarafından bir karşı açıklama geldi. ATO Başkanı Gürsel Baran bireysel ve ticari kredi kartlarının aynı değerlendirilmemesi gerektiğini savundu.
ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti Geçtiğimiz günlerde ATO Başkanı Gürsel Baran akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonlarının çok yüksek oranda olmasının çalışanları mağdur ettiğini ifade etmişti. Yapılan çağrı yanıt buldu ve Ticaret Bakanı yeni düzenlemeyi açıkladı.
TOBB 8. ICC Türkiye Tahkim Günü"nde iş dünyası ve uluslararası uzman hukukçularla bir arada! TOBB 18. ICC Türkiye Tahkim Günü'nde iş dünyası ve uluslararası uzman hukukçularla bir arada! TOBB, ICC Türkiye ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı işbirliğinde düzenlenen ve iş dünyası ve hukukçuları bir araya getiren 18. ICC Türkiye Tahkim Günü'nde çeşitli temaslarda bulundu.
HAK-İŞ'ten iş kazalarını önlemek için caydırıcı ceza çağrısı HAK-İŞ'ten iş kazalarını önlemek için caydırıcı ceza çağrısı Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde yaşanan göçük faciası işçi ve iş yeri güvenliğinin önemini gözler önüne serdi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yaşanan iş kazalarının önüne geçilmesi için cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguladı.
ASO Başkanı Seyit Ardıç yüksek enerji fiyatlarının sanayi sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi ASO Başkanı Seyit Ardıç yüksek enerji fiyatlarının sanayi sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç sanayi sektörü olarak ödenen yüksek enerji bedelleri ile ilgili konuştu. Başkan Ardıç, yaşadıkları durumu "Sanayinin hane halkını sübvanse ettiği tek ülkeyiz" diyerek özetledi.