TZOB Başkanı Bayraktar duyurdu! Temmuz ayında markette 24 ürünün fiyatı düştü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı basın açıklamasıyla üreticilerin beklentilerini ve temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini değerlendirdi. Bayraktar, temmuz ayında markette 24 ürünün fiyatının düştüğünü belirtti.

TZOB Başkanı Bayraktar duyurdu! Temmuz ayında markette 24 ürünün fiyatı düştü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bir basın açıklamasında bulundu. TZOB Başkanı Bayraktar, temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini değerlendirerek, “Temmuz ayında markette 37 ürünün 13’ünde fiyat artışı, 24’ünde fiyat azalışı oldu. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 42,4 ile karpuz oldu” dedi.

24 üründe fiyatların düştüğünü dile getiren TZOB Başkanı Bayraktar, “Erkenci soğan depolanamadığı için üreticilerimiz ürününü kısa sürede elinden çıkarmak zorunda kalıyor. Rekolte yüksekliği ve hızlı hasat arzda artışa neden oldu. Bu sebepten soğan fiyatları düştü.'' değerlendirmesinde bulundu.

TEMMUZ AYINDA MARKETLERDEKİ 24 ÜRÜNÜN FİYATI DÜŞTÜ

Halen ortalama 6 lira seviyesinde olan soğan fiyatlarının Ankara'nın Polatlı ilçesinde 5 liraya kadar gerilediğini ifade eden TZOB Başkanı Bayraktar, ''Kuru soğanda bu yılki verim yüksekliği ve erkenci çeşitlerin ihracata uygun olmayışı nedeniyle piyasadaki arz fazlası fiyatların gerilemesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

TZOB Başkanı Bayraktar duyurdu! Temmuz ayında markette 24 ürünün fiyatı düştü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temmuz ayında markette 37 ürünün 13’ünde fiyat artışı, 24’ünde fiyat azalışı olduğunu ifade etti. Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 36,2 ile limon olurken limondaki fiyat artışını yüzde 32,9 ile elma, yüzde 13,9 ile yumurta, yüzde 12, 6 ile maydanoz takip etti. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 42,4 ile karpuz olurken karpuzdaki fiyat düşüşünü yüzde 27,8 ile patates, yüzde 25,5 ile Antep fıstığı, yüzde 21,2 ile kabak izledi.

SONRAKİ HABER