TUSAF Başkanı açıkladı! Ekmeğe zam yolda

TUSAF Başkanı Haluk Tezcan'dan kötü haber geldi. Ekmeğe bir zam daha yolda, buğday fiyatlarındaki artış ekmek fiyatlarına da yansıyacak.

TUSAF Başkanı açıkladı! Ekmeğe zam yolda

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, artın buğday fiyatlarının sofraların baş tacı ekmeğe yansıyacağının sinyalini verdi. Tezcan, buğday fiyatlarında yapılacak her artışın ekmeğin fiyatına da yansıyacağına dikkat çekti.

Kilogramı 9 lira 35 kuruştan satılan buğdayın fiyatında yapılacak artışın özellikle gelir durumundaki düşüş nedeniyle en çok tercih edilen gıdaların başında gelen ekmeğe de yansıyacağını söyleyen Başkan Tezcan, un üreticilerinin ekmek fiyatlarının artmamasına yönelik politikalara destek vererek enflasyonla mücadeleye katkı sunduklarını söyledi.

Gelir durumu düşük ailelerin ekmek fiyatlarının artmasıyla zor durumda kalacağının altını çizen Başkan Tezcan, çiftçinin de üretimden kopmaması için desteklenmesi gerektiğini ancak bu desteğin alım fiyatları yerine devlet desteklerinin arttırılması yoluyla yapılmasının daha iyi olacağını da ifade etti.

ABD VE FRANSA GİBİ ÜLKELER ZORLUK ÇIKARIYOR

Başkan Tezcan, un tüketiminde sanılanın aksine artış olmadığını dile getirirken, özellikle genç neslin fit kalmak için ekmek ve makarna gibi karbonhidratlı yiyecekleri kestiğini, bunun da un tüketiminin azalmasına neden olduğunu kaydetti.

Son olarak Tezcan, Türkiye'nin un ihracatını ABD ve Fransa gibi rakip ülkelerin engellemeye çalıştığını da söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER