Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu

TOBB tarafından iş dünyası için çok önemli bir organizasyon olan "TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni" gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül töreninde ülkemizin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklandı.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu

Başkent Ankara bugün önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ülkemizin en hızlı büyüyen 100 şirketi düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Geniş bir katılımın sağlandığı ödül töreni TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

2019-2021 yılları arasındaki satış geliri hızı sıralamasına göre tespit edilen 100 şirketinin ülkemizin 27 farklı şehrinden olduğu açıklandı. Açıklanan 100 şirket içinde 19 tanesi Ankara'dan oldu. Ülke ekonomine büyük bir katkı sağlayan şirketlerin ödüllendirildiği bu ödül törenine Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'da katıldı.

Yapılan törende AFM Gıda Kimya İthalat İhracat Ticaret LTD. ŞTİ'nin Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olurken, ikinci sırada TOBIO Novelfarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., üçüncü sırada ADA İnşaat Mermer Maden Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ., dördüncü sırada ER-ES Torba Tekstil Hayvancılık ve Gıda Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ yer aldı.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belli oldu

100 ŞİRKETİN ÖNEMLİ BAŞARISI

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Rıfat Hisarcıklıoğlu söz konusu 100 şirketin ülke ekonomisine yaptığı katkılardan bahsederken “Bu şirketler müthiş bir başarı kaydetti. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama ciro büyümesi, yüzde 569 büyüdü. Bu çok çarpıcı bir rakam. Çünkü Türkiye’deki milli gelir artışının 8 kat üzerinde bir performans gösterdiler” şeklinde konuştu.

Bu 100 şirketin çok yeni şirketler olduğunu ve kısa zamanda çok iş yaptıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu “Türkiye 100 şirketlerinin yaş ortalaması yaklaşık 13 yıl. Türkiye 100 şirketleri herkesin bildiği işleri, çok farklı bir anlayışla yapmaktadır. Dijital teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar. Çalışanların eğitimine ayırdığı kaynağı masraf olarak görmüyor, buna büyük önem veriyorlar. Yüksek bir çevre bilinciyle ve sürdürülebilirlik anlayışıyla çalışmaktadırlar” diye söyledi.

ANADOLU VURGUSU

100 Şirketin 27 farklı şehirden çıkmasına da değinen Rıfat Hisarcıklıoğlu “Türkiye 100 listesinin bölgesel dağılımı da oldukça dikkat çekici. Listede 27 farklı şehrimizden şirketler var. Anadolu’nun yükselişi, burada da açık bir şekilde görülüyor. Sektörler açısından da yine ilginç bir dağılım var. Listede bilişimden, makineye; toptan ticaretten, metal ürünlere; elektronikten, mühendisliğe kadar, 35 farklı sektörden şirketler bulunuyor. Bu çeşitlilik aslında, ülkemizde her sektörde fırsatlar olduğunun; doğru iş modeliyle her sektörde başarının yakalanabileceğinin, en güzel ispatı” dedi.

Söz konusu tören şirketlere ödül töreni verilmesi ile sona erdi. Önümüzdeki dönemlerde benzer etkinliklerin düzenleneceği öngörülüyor.

SONRAKİ HABER