Türkiye'nin emeklileri iş hayatına devam ediyor

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen EYT yasası ile emekli sayılarında büyük bir artış yaşanmıştı. Emeklilerin aldıkları maaşların istedikleri düzeyde olmayışı ve ekonomik gelişmeler vatandaşları çalışmaya mecbur bıraktı.

Türkiye'nin emeklileri iş hayatına devam ediyor

Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenenler arasında emekliler ilk sıralarda geliyor. Son yaşanan gelişmeler ile beraber sayıları 16 Milyondan fazla olan emekliler arasında büyük bir kısım çalışmayı sürdürüyor.

Emekli olmadan önce emekli olmayı talep eden vatandaş, emekli olduktan sonrasında ise maaşlarının asgari ücretin çok altında olması ve ekonomik nedenlerden dolayı zorda olduklarını ifade ediyor.

2 MİLYONA YAKIN EMEKLİ ÇALIŞIYOR

Rakamsal veriler ile de emekli olan çok sayıda vatandaşın benzer nedenlerden dolayı çalışmaya devam ettiği gözler önüne serildi. Konu ile ilgili konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün 2 milyona yakın emekli olduğunu söyledi.

Başkan Ergün "Bu tablonun tek bir sebebi var ekonomik nedenler. Emeklilerimiz geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalıyor. Emekli aylıklarında artış yapılarak emeklilerin çalışmamaları ve bu sayede oluşacak istihdam açığından gençlerin faydalanması sağlanabilir" diyerek sorunun nasıl çözülebileceğine dair fikrini beyan etti.

EMEKLİLERİN YÜZDE 25'İNE DENK GELİYOR

Genel Başkan Kazım Ergün açıklamalarında kayıtlı 2 milyon olmasına rağmen kayıt dışılık ile beraber çalışan emekli sayısının 4 milyon ve toplam emekli sayısının dörtte birine karşılık olduğuna vurgu yaptı.

Yaşanan bu durumun ardından emeklilerin durumunun daha da iyi bir noktaya getirilmesi için neler yapılacağı merak konusu oldu. En düşük emekli maaşının 10 bin olmasını ve kendilerinin de asgari ücrete yakın fakat altında ücret aldıklarını ifade eden vatandaşlar bireysel ve dernekler altında tepkilerini sürdürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER