Türkiye Ziraat Odaları Birliği baklagillere verilen prim desteğinin arttırılmasını istedi

Ülkemizde çiftçilere verilen destek ödemeleri ile ilgili Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından bir fiyat artışı talebi geldi. Birliğin Başkanı Şemsi Bayraktar baklagillere verilen prim desteğinin 2018'den beri aynı olduğunu söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği baklagillere verilen prim desteğinin arttırılmasını istedi

Ülkemizde tarım sektörünün ve çiftçilerin sorunlarına çözüm bulma amacıyla kurulan ve son günlerde yaptığı açıklamalar ile adından söz ettiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) yeni bir talepte daha bulundu.

"BAKLİYATA VERİLEN PRİM DESTEĞİNİN ARTMASI İSTENDİ"

10 Şubat literatürde tarım sektörü çalışanları tarafından Dünya Bakliyat Günü olarak kutlanmasından dolayı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar bir mesaj yayınladı. Bayraktar mesajında önemli ifadelerde bulunarak “Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor. Ancak bu destek 2018 yılından bu yana değişmedi. Verilen desteklerin amacına uygun olması için günün şartlarına göre artırılmalıdır” şeklinde konuşarak hükümet yetkililerinden destek talebinde bulundu.

Yaklaşık 6 yıldır baklagillere verilen prim desteğinin artmamasını normal bulmadıklarını ifade eden Bayraktar “Verilen desteklerin amacına uygun olması için günün şartlarına göre artırılmalıdır. Baklagillerde ülkemizin arz güvenliğini ve üretimin devamlılığını sağlamanın yolu, üreticiyi memnun edecek bir fiyatın piyasada oluşmasıdır” diyerek ifade etti.

"ET VE BAKLAGİLDE İTHALATÇI OLMAMIZ KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye'nin geniş tarım arazileri ve nüfusunun büyük bir kısmının hayvancılık ile uğraşmasına rağmen et ve baklagil ithal edilmesi hakkında da konuşan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar “En önemli protein kaynaklarından olan et ve baklagilde ithalatçı olmamız kabul edilemez. Halkımızın sağlıklı beslenmesi için bu temel gıda ürünlerinde üretim artırılmalı, ithalattan vazgeçilmelidir” diyerek mevcut sürecin kabul edilemeyeceğini söyledi.

TZOB Başkanının bakliyat desteği konusundan et ve baklagil ithal etme konusuna kadar bir çok başlıkta düşüncelerini ve taleplerini söyleyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'a nasıl bir cevap verileceği merak konusu oldu. Öte yandan Bayraktar'da sektörlerine dair açıklamalarını sürdürüyor.

SONRAKİ HABER