Türkiye Tohumcular Birliğinden belediyelere yerli ve milli tohum dağıtın çağrısı!

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB )Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, 81 ildeki belediyelere önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Güler, belediyelerin çiftçilere tohum dağıtımı yaparken yerli üretim tohumları tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye Tohumcular Birliğinden belediyelere yerli ve milli tohum dağıtın çağrısı!

Ülkemizin ekonomisini ayakta tutan unsurlardan tarım ile ilgili Türkiye Tohumcular Birliğinden önemli bir çağrı geldi. Ülkemizde çiftçilere yönelik belediyeler tarafından destek verilmesi ile ilgili durumu olumlu karşıladıklarını ifade eden Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, ithal tohum verilmesinden rahatsız olduklarını ve kendilerinden istenen tohumu ithal maliyetinden çok daha ucuz bir şekilde sağlayabileceklerini ifade etti.

YERLİ VE MİLLİ TOHUM DAĞITILSIN ÇAĞRISI

Türk ekonomisinin can damarlarından olan tarımın ayakta tutulması için çiftçilere yerel yönetimler tarafından verilen desteklerin başında tohum tedariki geliyor. Çiftçiler ihtiyaçlarına göre aldıkları tohumları tarım arazilerinde kullanıyor ve yetişmesini sağlıyor. Bu noktada kritik değere sahip olan tohumlar için dikkat çeken bir çağrı geldi. TÜRKTOB Başkanı Hacı Ömer Güler, çiftçilere verilen tohumların yerli ve milli üretim tohumlar olması gerektiğini vurguladı.

Tohum dağıtılırken ithal etme şartının koşulmasına anlam veremediklerini söyleyen Güler “Belediye yetkilileri tarafından ithal şartının gerekçesi, ne yazık ki yurt içinde yeterli tohumluk bulunamaması olarak kamuoyuna duyuruldu. Yeterli piyasa araştırması yapılmadığı için gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bu açıklamayı, en hafif ifadeyle talihsiz olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“TALEP EDİLECEK TOHUM ÇEŞİTLERİNİ KARŞILAMAYA HAZIRIZ”

Güler kendilerinin on binlerce üyesi olduğunu ve istenilmesi durumda belediyelere gerekli tohumları hızlıca sağlayabileceklerini ifade etti. Başkan Güler “Belediyeler çiftçilerimize yerli ve milli tohum dağıtmalı. Sektör olarak belediyeler tarafından talep edilecek tohum çeşitlerini ve diğer bitki üretim materyallerini talep edilen miktarda, en uygun sürede ve ithalat değerinden çok daha ekonomik fiyatla yurt içi kaynaklardan karşılamaya hazırız” dedi

TÜRKTOB Başkanı Hacı Ömer Güler'in 81 ildeki binlerce belediyeye yönelik yaptığı çağrıya nasıl bir yanıt verileceği merak konusu oldu. Başkan Güler'in bu konu ile ilgili ilerleyen zamanlarda yeni açıklamalar yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER