Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu taksiciler için can güvenliği çağrısı yaptı

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşanan elim olayda taksi şoförü O.E., soğuktan korunması için aracına aldığı bir şahıs tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Aracının içinde saldırıya uğrayan O.E'nin vefatının ardından taksici güvenliği konusu bir kez daha gündem oldu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu taksiciler için can güvenliği çağrısı yaptı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşanan olayda taksi şoförü O.E aracına aldığı maskeli bir şahıs tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti. Arka koltukta oturan şahıs tarafından bir anda silahlı saldırıya uğrayan ve kurtarılamayan vatandaşın vefatı ülke gündemine bomba gibi düşmüş, söz konusu zanlı için en ağır cezaların verilmesi talep edilmişti. Yaşanılan bu durumun ardından daha önce de benzer saldırılara maruz kalan taksicilerin mesleklerini icra ederken saldırıya uğramaları ile ilgili olarak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) 'dan bir açıklama geldi.

“TEK AMAÇLARI EKMEK PARALARINI KAZANMAKTIR”

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın sözlerine vefat eden taksi şoförü için Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Apaydın “Vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için gece gündüz demeden her şartta çalışan ve toplumun tüm kesimlerine hizmet veren taksici esnafımıza yönelik cinayetleri tüm şoför camiamız adına şiddetle kınıyorum. Taksicilerimizin güvenliği zaman kaybedilmeden sağlanmalı ve taksici cinayetleri durdurulmalıdır. Öldürülen ve darp edilen taksicilerimiz bizim ailemizden biridir ve tek amaçları, her meslekte olduğu gibi ekmek paralarını kazanmaktır” dedi.

“TAKSİCİLERİ HEDEF ALMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

Taksicilere saldırı yapmanın kimseye bir fayda kazandırmayacağını ifade eden Apaydın “Taksicileri hedef almak kimseye bir şey kazandırmaz, aksine toplumdan birini aramızdan koparır. Trafikte gördüğünüz taksici esnafı vatandaşa komşusu kadar yakın olan bir hizmet sektöründedir. Günün 24 saatinde, yeni doğan çocuktan mezara giden insanlara kadar kesintisiz hizmet vermektedir. Böyle bir sektöre yönelik kötü muamele yapmak kabul edilemez” dedi.

Apaydın sözlerini taksicilere gerçekleştirilen saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğini ifade ederek sonlandırdı. Konu hakkında ilgili bakanlıklar tarafından bir girişim yapıp yapılmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER