Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. yaşını kutluyor

Türkiye'nin ekonomi ve iş dünyası alanında en önemli kurumları arasında yer alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kuruluşunun 72. yıl dönümünü kutluyor. Bu kapsamda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. yaşını kutluyor

Ülkemizde özel sektörün mesleki en üst kuruluşu ve yasal temsilcisi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72 yıl önce bugün kuruldu. Merkezi Ankara'da olan kurum, aradan geçen yıllara rağmen önemini korurken, özel sektördeki meslek gruplarının sorunlarını ve taleplerini gerekli yerlere iletme noktasında bir köprü vazifesi görmeye devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. yaşını kutluyor

TOBB BAŞKANINDAN “ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ” SÖZLERİ

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bugün TOBB'un kuruluşunun yıl dönümü olması nedeniyle sosyal medya hesapları aracılığı ile bir paylaşımda bulundu. Hisarcıklıoğlu “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72 yaşında. Kurucularımızı ve emeği geçenleri saygı ve minnetle yad ediyoruz. 72 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. yaşını kutluyor - Resim : 2

ATO'DAN TOBB'A KUTLAMA MESAJI

Ankara Ticaret Odası'da bağlı bulunduğu TOBB'un kuruluş yıl dönümünden dolayı bir mesaj yayımladı. ATO tarafından yapılan kutlama mesajında ATO'nun TOBB kuruluşunda oynadığı öneme dikkat çekilerek “Kuruluşu Ankara Ticaret Odası bünyesinde şekillenen üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 72. yaşı kutlu olsun” denildi.

15 Mart 1950'de kuruluş kanunu yürürlüğe giren TOBB, 6 Şubat 1952'de ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Kurum 7 Şubat 1952 yılında organ seçimlerini tamamlayarak fiilen hayata geçti.

Günümüzde çalışmalarına devam eden TOBB'un Türkiye'de özel sektör ile ilgili yaşanan gelişmelerde aktif bir şekilde rol oynamaya devam etmesi bekleniyor. Ülke genelindeki odalar ve borsa birlikleri de TOBB' bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

SONRAKİ HABER