TÜRK-İŞ ülkenin tamamında eş zamanlı açıklama yapacaklarını duyurdu

Hayat pahalılığı konusu çalışanları temsil eden oluşumlar tarafından sık sık gündeme getiriliyor. Şartların iyileştirilmesi iyileştirilmesini isteyen sendikalardan TÜRK-İŞ önümüzdeki günlerde kapsamlı bir program gerçekleştirecek.

TÜRK-İŞ ülkenin tamamında eş zamanlı açıklama yapacaklarını duyurdu

2020 yılından itibaren Koronavirüs salgını ve sonraki sürece etkisinden dolayı Türk ekomomisi hızlı ve büyük bir çöküşe girmişti. Zamların peş peşe gelip alım gücünün azalması sonrasında insanlar geçim konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade etmişti.

2024 yılının ilk 6 ayını kapsayan dönemin enflasyon oranına göre memurlara bir zam yapılmış fakat asgari ücrete müdahale edilmemişti. Yaşanan bu durum sonrasında durumun giderek kötüleştiğini ifade eden TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar sendika olarak 81 ilde aynı anda basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Ağar kararlarının gerekçesini ise "Bir kez daha belirtiyoruz, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, güvencesiz çalışma sorunları altında ezilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz" sözleri ile özetledi.

SENDİKALAR GİRİŞİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

20 Ağustos sabahı ülkenin tüm şehirlerindeki TÜRK-İŞ temsilcilikleri basın açıklaması ile hazırlanan metni okuyacak. Söz konusu metnin içeriğinde ekonomik sıkıntılar yaşayan işçi kesiminin taleplerine dair istek ve önerilerin yer alması bekleniyor.

Farklı kademede çalışanların haklarını savunmak ve kendilerini temsil etmek adına çeşitli sendikalar bulunuyor. Her sendika kendi üyelerinin sorunlarının giderilmesi adına yasal sınırlarla çevrilmiş haklarını kullanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER