TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan anayasa değişikliği çağrısı

Yakın zamanda yeniden alevlenen yeni anayasa konusu ile ilgili siyasilere ek olarak çeşitli kurum temsilcilerinden de görüşler geliyor. Anayasa değişikliğinin olması gerektiğini ifade eden isimler arasına Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'da katıldı.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan anayasa değişikliği çağrısı

Türkiye'nin karanlık dönemlerinden olan 1980 darbesi sonrasında ülke 1982 yılındaki anayasaya geçmişti. Ülkenin yönetilirken uyulacak kanunların yer aldığı anayasa o tarihten sonra bir daha değişmedi.

Yakın dönemde Türk siyasetinde çok defa gündeme gelen yeni anayasa hazırlama çalışmaları ile ilgili kamuoyu nezdinde de çeşitli beklentiler yükseliyor. Ülkemizde iş dünyasının önemli kuruluşlarından olan Türk-İş'ten de bu yönde bir ses yükseldi.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU TEPKİSİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay neden anayasa değişikliği olması gerektiğine dair görüşlerini paylaştı. Başkan Atalay "Anayasa değişikliğine hiç kimsenin ihtiyacı yoksa işçinin ihtiyacı var, işsizin ihtiyacı var, kadının ihtiyacı var, çocuğun ihtiyacı var. Böyle bir tespit komisyonu (Asgari Ücret Komisyonu) olur mu? 15 kişi var, ikisi beraber oturuyor istediği kararı veriyor" şeklinde konuştu.

ANAYASA DEĞİŞMEZSE BİZLE İLGİLİ KANUN DEĞİŞSİN ÇIKIŞI

Yapılması hedeflenen anayasa değişikliğine kendi gözlerinden baktıklarını belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay "İşçinin bir anayasaya ihtiyacı var. Ya da kanunu değiştirsinler bizle ilgili. Anayasa değişmiyorsa da 7 sene mahkeme sürüyor, 8 sene mahkeme sürüyor. Örgütleniyoruz, bizi kapının önüne koyuyorlar. Ne hakkını alıyorsun, ne sendika kalıyor, ne işçi kalıyor" diyerek beklentilerinin gerekçesini söyledi.

Başkan Atalay ayrıca 20 Ekim'de Ankara'da geniş çaplı "Zordayız, geçinemiyoruz" adlı bir miting düzenleyeceklerini de aktardı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER