Türk İş Başkanı Atalay "Bizim bir ayda aldığımızı zenginler kedilerine mama veriyor"

Ankara'da iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden olan Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay önemli bir açıklamada bulundu. Başkan Atalay Şeker İş Sendikasının düzenlediği toplamda işçilerin verdiği vergi konusunda tepkilerini dile getirdi.

Türk İş Başkanı Atalay "Vergiyle, ücretlerle ilgili sıkıntımız var"

Ekonomik gelişmelerin en çok etkilediği kesim arasında yer alan özel sektör işçilerinin beklentileri gündeme getirilmeye devam ediliyor. İşçilerin haklarını korumak ve sorunlarını dile getirmek için kurulan sendikalar sık sık bir araya gelerek hükümet kanadından beklentilerini dile getiriyor.

Ankara'da bir otelde Şeker İş Sendikası tarafından Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı konuşmada işçilerin aldığı ücretin büyük bir kısmının vergiye gittiğini ifade etti.

Türk İş Başkanı Atalay "Bizim bir ayda aldığımızı zenginler kedilerine mama veriyor"

"BİZ ZENGİNLERDEN DAHA MUTLUYUZ"

Genel Başkan Atalay "İşçilerin ortalama ücreti kamuda vergiden dolayı belli. 12 ay çalışıyoruz, 1,5 ayını vergiye veriyoruz" dedi. Durumu farklı bir örnekler gözler önüne seren Ergün Atalay "O kadar sıkıntıya rağmen biz, zenginlerden daha mutluyuz. Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyorlar" diyerek durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Başkan Ergün Atalay'ın vergi ve maaşlar konusunda işçilerin sıkıntıları olduğunu belirtmesinin ardından nasıl bir karşı hamle geleceği merak konusu oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER