TÖHOB özel halk otobüslerinin zarar ettiğini açıkladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, özel halk otobüslerinin mağdur olduğuna dair bir paylaşım geldi. Yapılan bir paylaşımda bir özel halk otobüsünün gelirinin sadece yakıt fiyatına bile yetmediği ifade edildi.

TÖHOB özel halk otobüslerinin zarar ettiğini açıkladı

Ülke genelinde son dönemde yaşanan akaryakıt fiyatlarındaki hızlı artış ve ek olarak bir çok alanda zam yapılması esnaflarda bazı mağduriyetler yaşanmasına sebebiyet vermişti. Özellikle ulaşım sektöründe yaşanan sıkıntılar bir çok defa dile getirilerek yetkililerin bu konuda adım atması talep edilmişti.

Son olarak Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) geçtiğimiz günlerde direk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi adına yardım talebinde bulunmuştu. Bugün TÖHOB tarafından bir açıklama daha yapıldı ve yaşanılan sıkıntılı durum bir kez daha gözler önüne serildi. Yapılan paylaşımda Ankara'da bir özel halk otobüsünün gelirinin yakıtını bile karşılayamadığı ve zararda oldukları belirtildi.

TÖHOB özel halk otobüslerinin zarar ettiğini açıkladı

“VERİLEN DESTEKLER YETERSİZ KALIYOR”

Yapılan paylaşımda “Ankara’da dün bir özel halk otobüsünün aldığı yakıt 7.470 TL. Bunun karşılığında yolculuk geliri 6.380 TL. Bu aracın personel gideri, amortismanı, bakım giderleri, vergileri, belediye payları, esnafın geçinme payı vs. giderleri nasıl karşılanacak? Kamu bütçesi kullanan belediyeler ulaşıma zam yapmadıkları gibi bir çoğu destek de vermiyor, verilen destekler yetersiz kalıyor” denildi.

Kendilerinin belediyelerin yüklerini azalttıklarını ifaden eden TÖHOB “ticari araçlara akaryakıtta vergi avantajı sağlamak gerekmez mi? Ücretsiz taşımada kartların gelir durumuna göre verilmesi, esnafların hakkının ödenmesi ya da madem belediyelerde toplu taşıma zararının üst sınırı yok, ücretsiz seyahat hakkı olanların sadece kamu araçlarını kullanmalarının sağlanması gerekmez mi? Tüm yetkililere defalarca anlattık. Çözüm için daha ne olması gerekiyor? Bu sesin artık duyulması gerekmez mi?” diyerek bir kez daha yardım talebinde bulundu.

OLUMSUZ BİR SÜREÇ YAŞANABİLİR

Yapılan açıklamanın ardından gerekli kişiler ve kurumlardan bir açıklama yapılması bekleniyor. Özel halk otobüsleri başta olmak üzere ulaşım sektöründe yaşanan sorunun devam etmesi durumunda vatandaşların da olumsuz etkileneceği bir sürecin yaşanılabileceği ön görülüyor.

SONRAKİ HABER