TOBB yurt içi ve yurt dışı haftalık ekonomik gelişmeleri tek bültende topladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği vatandaşların ekonomi dünyasından daha kolay haber almalarını sağlıyor. Her hafta bir bülten paylaşan TOBB önemli gelişmeleri burada topluyor.

TOBB haftalık ekonomi bültenini yayınladı

Son dönemde ülke ve dünyada geniş bir kesimi etkileyen gelişmeler yaşanıyor. Bu yaşanan gelişmeler ekonomi dünyasında da rakamsal verileri tetikliyor. Bu konuda TOBB her hafta yayınladığı gibi bu haftada ekonomi bültenini yayınladı.

19-23 Ağustos 2024 Tarihindeki gelişmeleri kapsayan haftalık ekonomi bülteninde ülkemiz açısından en önemli gelişme Tüketici Güven Endeksinde gelinen durum oldu. Yurt dışı gelişmelerde ise EURO bölgesi Tüketici Fiyat Endeksinden bahsedildi.

TOBB yurt içi ve yurt dışı haftalık ekonomik gelişmeleri tek bültende topladı

TOBB yurt içi ve yurt dışı haftalık ekonomik gelişmeleri tek bültende topladı - Resim : 2

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ ARTTI

Ülkemizde açıklanan son rakamlara göre Tüketici Güven Endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre azda olsa bir artış yaşadı. Söz konusu artış yüzde 0,6 oldu ve güncel olarak yüzde 76,4 olarak ilan edildi.

Yurt dışında yaşanan gelişmede ise EURO bölgesi olarak bilinen Avrupa ülkelerinde TÜFE yıllık bazda bir artma eğilimi gösterdi. Bu artışın oranı ise yüzde 2,6 olarak paylaşıldı.

Bu iki önemli gelişmeye ek olarak farklı başlıklarda söz konusu gelişme içinde yer aldı. Gelişmeleri takipte kalmak isteyenler için bülten haftalık olarak yayınlanmaya devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER