TOBB yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmelerin yer aldığı bülteni yayınladı

Ülke ekonomisi ve ülke dışında yoğun gelişmeler yaşanıyor. Günlük hayatta yaşanan gelişmelerin ekonomi piyasaya yansımaları ilerleyen süreç için fikir sahibi olunmasını sağlıyor.

TOBB yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmelerin yer aldığı bülteni yayınladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği uzun bir dönemdir her hafta olarak ekonomi konusunda yaşanan gelişmeleri bir özet haline getirerek kamuoyu ile paylaşıyor. Yayınlanan raporda ülkemiz, Avrupa ve Amerika ekonomisinde haftanın en önemli gündem maddeleri kısa bir şekilde izah ediliyor.

TOBB yurt içi ve yurt dışı ekonomik gelişmelerin yer aldığı bülteni yayınladı

KONUT SATIŞLARINDA GELİNEN SON DURUM

TOBB tarafından paylaşılan son bültende 11-17 Mayıs aralığını baz alarak hazırlandı. Söz konusu bültende en çok dikkat çeken maddeler arasında konut fiyatlarına dair yayınlanan ekonomik gelişmeler yer aldı. Türkiye'de geçen hafta yayınlanan verilere göre ülkemizde Mart 2024'te konut fiyat endeksi, bir önceki aya göre %1,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak %52 artış, reel olarak %9,8 azalış gösterdi. Nisan ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %11,8 azalarak 75 bin 569 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %9,4 olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı %31,9 oldu.

ABD VE EURO BÖLGESİNDE TÜFE RAKAMLARI BELLİ OLDU

Raporun yurt dışı kısmında ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranları dikkat çekti. Bültende Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksinin yıllık bazda %2,4 , ABD'de yıllık bazda %3,4 yükseldiği öğrenildi. TOBB önemli gelişmelere yer verdiği bülten yayınlama hizmetine devam ediyor.

SONRAKİ HABER