TOBB yeni, Ekonomi de bu hafta ne oldu bültenini yayınladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ülke içi ve ülke dışı bazı önemli ekonomik gelişmelere yer verdiği ekonomi bülteninin yeni sayısı yayınlandı. Ülkemizde geçen hafta içinin en önemli ekonomik gelişmesi işsizlik rakamları oldu.

TOBB yeni, Ekonomi de bu hafta ne oldu bültenini yayınladı

Ülkemizi ilgilendiren ve dünyada kabul gören farklı ekonomik değerlendirmeler belirli dönemlerde yayınlanıyor. Yayınlanan rakamlar ile ekonomi olarak gelinen durum yerel ve küresel bazda gözlemlenebiliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de yayınladığı rapor ile insanların ekonomi hakkında daha yakından bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Konu ile ilgili olarak 10-14 Haziran arasını kapsayan tarihlerde yaşanan gelişmelerde de benzer durum yaşandı.

TOBB yeni, Ekonomi de bu hafta ne oldu bültenini yayınladı

İŞSİZLİKTE AZALMA

Yayınlanan ekonomi bülteninde güncel işsizlik rakamına yer verildi. TÜİK'in açıkladığı rakamsal verilere göre ülkemizde Nisan ayında bir önceki aya göre işsizlikte 18 bin kişilik bir azalma meydana geldi. Türkiye'nin güncel işsiz vatandaş bilgisi 3 Milyon 42 bin kişi olarak ilan edildi.

EURO BÖLGESİNDE OLUMSUZ GELİŞME

Yurt dışı gelişmelerde de ilk sırada Avrupa'dan haberler yer aldı. EURO bölgesi olarak tabir edilen Avrupa'daki bazı ülkeleri kapsayan verilere göre Nisan ayında sanayi üretimi yıllık bazda %3 ile beklentilerden fazla düzeyde bir gerileme yaşadı.

TOBB tarafından yayınlanan bültende pek çok başlık yer aldı. Bu raporlardan sonra gözler gelecek haftalara çevrildi. Mayıs ayında enflasyonun zirve yapmasının ardından hükümet kanadından yılın kalan döneminde daha iyimser bir tablonun olacağı ifade edilmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER