TOBB ülkede yaşanan haftalık ekonomik gelişmeleri paylaştı

Yurt genelinde ekonomik bir çok gelişme yoğun gündemden dolayı vatandaşların gözünden kaçabiliyor. Bu Kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 12-16 Şubat tarihleri arasında yaşanan ekonomik gelişmeleri vatandaşlar ile bir bülten olarak paylaştı.

TOBB ülkede yaşanan haftalık ekonomik gelişmeleri paylaştı

Yeni yılın ilk döneminde ülke genelinde vatandaşların sene boyunca nasıl bir oranda seyredeceği bir çok durumun ilk halleri belli olmaya başladı.

TOBB ülkede yaşanan haftalık ekonomik gelişmeleri paylaştı

YURT İÇİ VE YURT DIŞI GELİŞMELER BİR YERDE

Peş peşe açıklanan raporların gözden kaçmaması adına TOBB tarafından bir bülten yayınlandı. Bültenin geçtiğimiz haftayı kapsadığı ifade edilirken o hafta içinde yaşanan ekonomik gelişmeler basit bir şekilde özetlenerek vatandaşlar ile paylaşıldı. Yurt içi ve yurt dışı haftalık gelişmelerin tek bir bültende toplandığı paylaşımda işsizlik rakamları ve cari açık ile ilgili bilgiler en çok göze çarpan başlıklar oldu.

Yayınlanan görselde işsizlik rakamlarının bir önceki aya göre 12 bin kişi azaldığı ifade edildi. Ülkemizde işsiz insan sayısı ise 3 milyon 98 bin kişi oldu. Nüfus oranı olarak bakıldığında ise işsizlik yaşı 15 ve üstü olanlarda %8.8, 15-24 yaş grubu için ise %15,5 olarak bildirildi.

EURO BÖLGESİNDE SANAYİ ÜRETİMİNDE ARTIŞ

Pek çok başlığın paylaşıldığı bültende yurt dışında içi paylaşılan ekonomik başlıklardan birisi EURO bölgesinde yaşanan sanayi üretimi ile alakalı oldu. Edinilen bilgiye göre Avrupa'da bulunan EURO bölgesinde sanayi üretimi bir önceki aya göre artış gösterdi. Artış bir önceki aya göre yüzde 2,6 geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 olarak açıklandı.

Hem ülkemizden hem de yurt dışından ekonomik gelişmelerin tek bir bültende kısaca izah edilmesi ile vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması planlandı. Söz konusu paylaşıldığı andan itibaren yüzlerce görüntülenme aldı.

SONRAKİ HABER