TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2021 yılında başlayan "İşimiz Temiz" adlı projenin 81 ilde hayata geçirileceğini açıkladı. Konu ile ilgili konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 2021 yılında ülkemiz için önemli bir proje başlatmış ve yeme- içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren küçük işletmelere hijyen eğitimi verilmeye başlanmıştı.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

En önemli gelir kapılarından birisinin turizm olduğu ülkemizde uygulama ilk olarak turizmin yoğun olduğu İzmir, Antalya ve Muğla'da başlamış ardından bu sayı 2022 yılında 22 şehre yükselmişti. Turistler açısından da en çok dikkat edilen hususların başında gelen hijyen ile ilgili böyle bir adım atılması memnuniyetle karşılanmıştı.

TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlattığı bu uygulama ile verilen eğitimden on binlerce kişinin yararlandığı ifade edilirken birliğin başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ülke genelindeki mikro işletmelerin gelişmesi açısından önemli bir bilgiyi paylaştı ve uygulamanın Türkiye'nin tamamında hayata geçeceğini duyurdu. Söz konusu proje ile ilgili düzenlenen etkinlikte söz alan Rıfat Hisarcıklıoğlu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

“BUGÜNE KADAR 150 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ”

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Hisarcıklıoğlu "Sağlıklı Bir Gelecek İçin ‘İşimiz Temiz’ Projesi büyüyor. 2021 yılında 3 ilde başlayan, 2022 yılında kapsamı 20 ile ulaşan "İşimiz Temiz" Projemizi Türkiye’nin 81 ilinde uygulamaya geçiriyoruz. Konaklama, yiyecek, içecek ve ulaşım sektöründeki mikro işletmelere yönelik hijyen eğitimlerini kapsayan projemiz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu ve OPET işbirliğinde yürütülüyor. Bugüne kadar 150 bin kişiye eğitim verildi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Nurten Öztürk ve projeye katkı veren herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

TOBB İşimiz Temiz projesini 81 ilde hayata geçiriyor - Resim : 2

Söz konusu uygulamanın yaygınlaşması ile küçük işletme personelinin daha donanımlı olması bekleniyor. Hijyen kurallarına daha fazla dikkat edilmesinin işletmelerin müşterileri üzerinde de olumlu etki bırakacağı düşünülüyor.

SONRAKİ HABER