TOBB ev sahipliğinde iş dünyası için önemli toplantı!

TOBB ev sahipliğinde ülke ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odalar Konseyler Ortak Toplantısında sektöre dair önemli fikir alışverişlerinde bulunuldu.

TOBB ev sahipliğinde iş dünyası için önemli toplantı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ülke ekonomisini ilgilendiren çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Türkiye ekonomisinin sorunsuz ve güçlü bir şekilde ilerlemesi için kurulan odalar ve birliklerin tek çatı altında toplandığı TOBB ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya üst düzey isimler tarafından katılım gerçekleştirildi.

Ülkenin dört bir yanından bulundukları bölgenin ticaret ve sanayi sektöründe önemli olan isimlerinin katılım sağladığı toplantıda ihracat konusunda önemli konuşmalar yaşandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odalar Konseyler Ortak Toplantısında ihracat konusunda firmaların geldiği nokta rakamlarla gözler önüne serildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da yer aldığı toplantı son 21 yılda ticaretçi firma sayısında yaşanan artışın %339 oranında olmasından bahsedildi.

TOBB ev sahipliğinde iş dünyası için önemli toplantı!

TİCARET BAKANI BOLAT'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ülke ekonomisinin olumlu yönde ilerlemesi için istişarelerin yapıldığı toplantıda işverenlerin yaşadığı sorunlarda masaya yatırıldı. Önümüzdeki dönemde birlik olarak nasıl bir yol izlenebileceğine dair bir yol haritasının belirlendiği toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat “2023 yılında 39 bin firmamız ilk kez ihracat yaparken, ihracatımıza katkısı 6.6 milyar dolar olmuştur. Üretim kapasitemizi ve kalitemizi artırarak, AR-GE ve inovasyon odaklı büyüme, katma değerli üretim anlayış temeliyle 2023 yılında tam 49 ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirip, 30 ilimiz ise 1 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşmıştır" şeklinde konuştu. Bolat sözlerini TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek sonlandırdı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'da yaptıkları toplantı ile ilgili sektörlerde yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerini istişare ettiklerini ifade etti. Katılımcıların da memnun kaldığı toplantı yapılan toplantıların ardından sona ererken, ülke ekonomisi için olumlu adımların atılacağı toplantıların önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER