TOBB ekonomide bu hafta ne oldu sorusunu cevaplandırdı

TOBB haftalık ekonomi bülteninin son sayısı yayınlandı. Yılın 26. sayısında yurt içi ve yurt dışı bazı önemli gelişmelere yer verildi.

TOBB ekonomide bu hafta ne oldu sorusunu cevaplandırdı

Türkiye'de ve dünyada son haftada ekonomik anlamda bazı önemli gelişmeler yaşandı. Ülkemizin kendisinde yaşanan ve yurt dışından kayda değer gelişmelerin yer aldığı TOBB ekonomi bülteninde bu konulara yer verildi.

MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARI

Haftalık ekonomi bülteninin Türkiye bölümünde birinci sırada Merkez Bankasının faiz kararına yer verildi. Piyasaların yakından ilgilendiği konuya dair MB Para Politikaları Kurulu yaptığı toplantıda oranın sabit kalmasına karar vermişti. Bu açıklama ile beraber Haziran ayı faiz kararı yüzde 50 olarak kalmıştı.

Bir diğer önemli konu Tüketici güven endeksi rakamları olmuş, burada da bir önceki aya göre yüzde 2,5'lik bir düşüş olduğu gözlemlenmişti. Bu sonuçla rakamlar güvensizlik ifade eden 100 baz puanının altında yer alarak 95 puan seviyelerinde olmuştu.

TOBB ekonomide bu hafta ne oldu sorusunu cevaplandırdı

TOBB ekonomide bu hafta ne oldu sorusunu cevaplandırdı - Resim : 2

YURT DIŞI GELİŞMELERİ

Bültende yer alan yurt dışı gelişmelerinde ise ilk sırada EURO bölgesindeki sanayi güveni yer aldı. Bu oranda olumsuz veriler arasında kendine yer buldu ve -10,1 seviyesinde gerçekleşti. Bu gelişmenin ardından gözler yayınlanacak 27. sayıya çevrildi.

Bültenler insanların gözden kaçırdıkları önemli bilgileri öğrenmesi ve hepsini bir arada değerlendirmesi anlamında önem arz ediyor. TOBB yıl içinde düzenli olarak verileri bülten halinde paylaşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER