TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Yarın 8. yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde anma programlarının gerçekleştirileceği 15 Temmuz ile ilgili mesajlar paylaşılmaya devam ediliyor. Söz konusu mesajlarda o gece verilen şehitler anılırken milli iradeye sahip çıkma mesajları paylaşılıyor.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Türkiye tarihinin son darbe kalkışmasını 2016 yılında yaşamış, FETÖ mensupları halkın iradesini ortadan kaldırmak için yönetime el koymaya çalışmıştı. Örgüt mensubu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde yer alan şahısların 15 Temmuz akşamı başlattığı darbe kalkışması halk ve güvenlik güçleri tarafından bastırılmıştı.

UNUTMAMA VURGUSU

Yüzlerce şehidin verildiği o gecenin 8. yılında anma mesajı paylaşanlardan birisi de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu oldu. Başkan Hisarcıklıoğlu yaptığı paylaşımda saldırıyı unutmayacaklarını ifade etti.

Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu 15 Temmuz mesajında şu ifadelere yer verdi;

"15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 8. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir ki, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz.

Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. 'Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür' dedik. Türk iş dünyası, her zaman milletimizin, devletimizin ve demokrasinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden, milli direnişin kahraman şehitlerini minnetle anıyoruz"

PROGRAMLAR ANKARA'DA ZİRVE YAPACAK

Yurdun farklı yerlerinde yapılacak anma programlarının en üstünde ise Cumhurbaşkanlığı Küllyesinde yapılacak programın olması bekleniyor. Darbe gecesi saldırıya uğrayan yerlerden olan külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER