TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni coğrafi işaret tescili alan ürünleri duyurdu

Türkiye'nin zengin gıda kültürünün dünya genelinde kabul edilmesi adına önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda önemli çalışmalar gerçekleştiren TOBB'den sevindirici haberler geldi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni coğrafi işaret tescili alan ürünleri duyurdu

Her şehrinin kendine özgü yemek ve gıdalarının olması ile ne kadar zengin bir mirasa sahip olduğu bilinen Türkiye'ye itibarı teslim edilmeye devam ediliyor. Aralarında Ankara'nın Ayaş domatesinin de yer aldığı AB Coğrafi İşaret Tescili alan ürünlere yenilerinin eklenildiği öğrenildi.

OSMANİYE VE BİNGÖL'Ü SEVİNDİREN HABER

Konu ile ilgili TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Osmaniye Yer Fıstığı ve Bingöl Balının AB'den coğrafi işaret tescili alan 22 ve 23. ürünler olduğunu açıkladı.

Başkan Hisarcıklıoğlu ilk olarak "Osmaniye Yer Fıstığı Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 22. ürünümüz oldu. Osmaniye’ye ve ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni coğrafi işaret tescili alan ürünleri duyurduTOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yeni coğrafi işaret tescili alan ürünleri duyurdu - Resim : 2

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bu paylaşımının devamında "Bingöl Balı, AB coğrafi işaretli ilk balımız.AB'den coğrafi işaret tescili alan 23. ürünümüz Bingöl Balı oldu. Ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

TESCİL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler veren Hisarcıklıoğlu "Avrupa Birliği süreci devam eden 53 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ürünlerin tescillenmesi Türkiye'nin uluslararası toplumlarda elini güçlendiriyor. Ürünlerin ait olduğu yörenin olduğunun tasdiklenmesi o yerde yaşayan insanlar içinde büyük önem ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER