TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Sigorta Haftasına özel mesaj

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu iş sürekliliğinin sağlanması ve sürdürülebilir büyümenin gerçekleşebilmesi için sigortanın olması gerektiğini belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Sigorta Haftasına özel mesaj

30 Eylül ve 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Sigortalar Haftası sebebi ile bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımladığı mesajda hem iş hayatı hem de sağlığın sigortalanması gerektiğini söyledi.

Özellikle iş sürekliliğinin sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için risklerin sigorta şirketlerine devredilmesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu Kahramanmaraş depremlerinin acısının hala taze olduğunun altını çizdi. Diğer yandan koronavirüs pandemisinin etkisinin de hala devam ettiğini belirten TOBB Başkanı sigortanın önemli olduğunu vurguladı.

“HAYATIMIZI VE SAĞLIĞIMIZI SİGORTALATMALIYIZ”

Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısının hala taze olduğunu ve Covid-19 pandemisinin etkilerinin de yaşanmaya devam ettiğini belirterek, “Sigortacılık sisteminin çeşitli riskler için bizlere sunduğu koruma ürünleri çok büyük önem arz etmektedir. Ekonomik büyüme ve toplumsal refah için, sanayi tesisleri kurmak, yeni iş modelleri ve teknolojiler geliştirmek tek başına yeterli olmuyor. Kurulan tesislerin, elde edilen kazanımların aynı zamanda da korunması yani sürdürülebilirliğin sağlanması gerekiyor. İş sürekliliğinin sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için risklerimizi sigorta şirketlerine devretmeliyiz. Yani, konutlarımızı, fabrikalarımızı, iş yerlerimizi, ticari alacaklarımızı en önemlisi de hayatımızı ve sağlığımızı sigortalatmalıyız” açıklamasında bulundu.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASININ ÖNEMİ

Hisarcıklıoğlu, zorunlu deprem sigortasının önemine de değinerek, “Tüm dünya için örnek bir uygulama olan ve DASK kurumunca sunulan zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilerek zorunlu afet sigortasına (ZAS) dönüşümü sağlanıyor. 2025 yılında yürürlüğe girecek uygulama ile vatandaşlarımız depremin yanı sıra sel, orman yangını, fırtına gibi risklere karşı da koruma altına alınacak. Felaketin olumsuz etkileri çok daha hızlı şekilde bertaraf edilecek” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamasının devamında tüm sigorta sektörünün, çalışanlarının ve sigortalılarının Sigorta Haftası’nı kutlamayı da ihmal etmedi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER