TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmeler

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak ve sektörü geleceğe hazırlamak için bütçe ve finansman imkanlarının artırılması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede bir değerlendirmede bulunan Hisarcıklıoğlu, çözüm önerilerini de sıraladı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı’ gerçekleşti. Toplantıya Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı. Sektör temsilcilerin yer aldığı toplantı çerçevesinde sağlık sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Türkiye Odalar ve Barsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yapılması gerekenlere değindi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu dahil ilaç sanayi, medikal, kozmetik, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizmi olmak üzere 5 sektör temsilcisinin de toplantıda yer aldığını ifade etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmeler

“SEKTÖRÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN FİNANSMAN İMKANLARININ ARTIRILMASI GEREKİYOR”

TOBB çatısı altında bulunan sektör temsilcilerinin alanında en büyük ve en tecrübeli şirketlerinden, sektörü temsil eden STK’lardan ve kamu temsilcilerinden oluştuğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Sektörü geleceğe hazırlamak için bu sektöre ayrılan bütçenin ve finansman imkanlarının artırılması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. Toplantı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun konuşmasıyla devam ederken sektörün sürdürülebilirliğinin sağlanması ve tedarik zincirinin kırılmamasının her şeyden önemli olduğu ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER