TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan reel sektöre finansman desteği çağrısı

Ekonomide yaşanan son olayları değerlendiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sağlıklı bir ekonomi büyüme için reel sektörün finansmana erişimi konusunda kolaylık sağlanması gerektiğini söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan finansman desteği çağrısı

Türkiye'nin daha güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için reel sektörün finansmana erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu yapmış olduğu açıklamasında finansman maliyetlerinin düşürülmesi çağrısında bulundu.

TOBB BAŞKANI'NDAN GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN REEL SEKTÖRE DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ekonomimizin daha güçlü ve sürdürülebilir bir zeminde büyümesi için reel sektörün finansmana erişimi kolaylaştırılmalı ve finansman maliyetleri düşürülmeli" dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son 1 hafta içerisinde 7 bölge toplantısı gerçekleştirdiklerini belirterek, 81 il ve 160 ilçedeki borsa başkanları ile bir araya geldiklerini açıkladı.

İl ve ilçelerdeki ekonomik durumu, sektörlerdeki sıkıntıları ve iş dünyasının taleplerini değerlendirdiklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Toplantılarda 3 ana sorun öne çıktı; finansmana erişimde yaşanan zorluklar, zirai don felaketi, artan girdi maliyetlerinin özellikle emek yoğun sektörlerde yol açtığı problemler. Finansmana erişim sıkıntısı en çok dile getirilen konu. Ekonomimizin daha güçlü ve sürdürülebilir bir zeminde büyümesi için reel sektörün finansmana erişimi kolaylaştırılmalı ve finansman maliyetleri düşürülmeli."

BİR DESTEK ÇAĞRISI DA ÇİFTÇİLER İÇİN YAPILDI!

Ülkemizde yaşanan zirai don felaketini de hatırlatan Başkan Hisarcıklıoğlu yaşanan don nedeni ile pek çok ürünün hasar gördüğünü ve üretimin ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi. Hasar tespit çalışmalarının hızlı bir şekilde eksiksiz olarak yapılması gerektiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu üreticilerin desteklenmesinin çok önemli olduğunu belirterek ihracat pazarlarını korumakta zorlandıklarına dikkat çekti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER