TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan LGS tercihi için meslek liselerinde davet

İş dünyası konusunda mevcut sistemin devamı ve gelecek nesillerin sektöre dair ilgilerini artırmak amaçlı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda TOBB'dan öğrencilere yönelik bir çağrı geldi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan LGS tercihi için meslek liselerinde davet

Gençleri Türkiye'nin mevcut ekonomisinin sürmesi ve geliştirilmesi anlamında kritik bir yere sahip olan meslek liselerine teşvik konusunda adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu konuda iş dünyasının öncü oluşumlarından Türkiye ve Odalar Birliği 8 yıllık eğitimini tamamlayan öğrencilere seslendi.

MESLEK LİSELERİNİ SEÇME ÇAĞRISI

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan TOBB Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu öğrencileri tercih yapma konusunda destek almaları için meslek liselerine davet etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan LGS tercihi için meslek liselerinde davet

Başkan Hisarcıklıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sevgili gençler,

LGS tercihleri için sizleri MEB-TOBB- TOBB ETÜ iş birliği ile desteklediğimiz 81 ildeki 129 meslek lisemize bekliyoruz.

Başarılı öğrencilere burs, Oda ve Borsalarımıza bağlı işletmelerde staj imkanı, uygulamalı eğitim ve daha fazlası meslek liselerimizde sizleri bekliyor. Gelin meslek liseli olun, fırsatı kaçırmayın"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan LGS tercihi için meslek liselerinde davet - Resim : 2

SEKTÖRDEN İŞ GÜCÜ TALEBİ GELİYOR

Yeni neslin başta sanayi olmak üzere iş dünyasına daha ilgili olması büyük önem arz ediyor. Sektör temsilcileri ve işverenler iş gücü temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını sık sık dile getiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER