TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: TOGG T10F 2025'te yollarda!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG 2023 yılında piyasaya sürülmüştü. Uzun bir çalışmanın emeği olan TOGG'un yeni modeli ile ilgili çalışmalar sürüyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: TOGG T10F 2025'te yollarda!

Ülkenin yerli bir otomobil markası olması adıyla yola çıkan devlet ve özel kurum temsilcileri Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu adıyla bir araya gelmişti. Kısaca TOGG olan bu marka ilk modeli olan T10X ile onbinlerce satış rakamına ulaşmıştı.

Sevindirici bir gelişme olan bu duruma ek olarak TOGG'un yeni modelleri üzerinde de çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti. Bu bağlamda çeşitli fuar ve etkinlikte detayları paylaşılan TOGG'un sedan modeli T10F ile ilgili yeni bir haber verildi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: TOGG T10F 2025'te yollarda!

İKİNCİ MODEL SENEYE SATIŞA SUNULACAK

TOGG resmi hesabından yapılan paylaşımda T10F için mühendislik testleri sürecinin başlandığı ifade edildi. TOGG markasının hissedarlarından olan TOBB'un Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise beklenen modelin 2025 yılında satışa çıkacağını duyurdu.

Başkan Hisarcıklıoğlu "Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam. T10F 2025’te yollarda olacak. Bizi izlemeye devam edin." ifadelerini kullandı.

SUV olarak üretilen T10X'e gösterilen ilginin aynı şekilde T10F'e de gösterilmesi bekleniyor. Araba severlerde elektrikli sedan modeli olacak bu aracın yollara çıkmasını ve nasıl bir performans sunacağını görmeyi heyecanla bekliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER