TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Aydın Memecik Zeytinyağının coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ülkemiz adına önemli bir haber verdi. Hisarcıklıoğlu'nun açıklamasına göre Aydın yöresine ait olan Memecik Zeytinyağı Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretli ürün tescili alan 20. ürün oldu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Aydın Memecik Zeytinyağının coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı

Ülkemizin zengin yemek kültürünün uluslararası toplumda tanınması anlamına gelen coğrafi işaretli ürünlerimize bir yenisi daha eklendi. Ege bölgesinin yemek kültürü zengin şehirlerinden Aydın'ın kendine özgü gıda ürünü Memecik zeytinyağı Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi.

AB'DEN COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALAN 20. ÜRÜN

Konu ile ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamada “Aydın Memecik Zeytinyağı, AB'den coğrafi işaret tescili alan 20. ürünümüz oldu. Ülkemize hayırlı olsun. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur’u, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nu, Meclis üyeleri ve tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. dedi.

Ülkemizin ürünlerinin coğrafi işaret tescili almasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini belirten Rıfat Hisarcıklıoğlu ”Avrupa Birliği süreci devam eden 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" diyerek önümüzdeki günlerde yeni tescil haberlerinin gelebileceğini işaret etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Aydın Memecik Zeytinyağının coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı

GÜRSEL BARAN'DAN TEBRİK

Söz konusu sevindirici haber ile ilgili bir tebrik mesajı da Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'dan geldi. Baran yaptığı paylaşımda “Aydın Memecik Zeytinyağının, AB’den Coğrafi İşaret tescili alan 20. ürünümüz olmasından büyük mutluluk duydum. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, ticareti ve ihracatı geliştirmek için Coğrafi İşaret konusundaki çalışmalarından dolayı Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fevzi Çondur'a ve şahsında tescil sürecinde tüm emeği geçenleri kutluyorum. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Coğrafi işaretli ürün bir ürünün tescil edildiği yöreye ait olduğunun resmi olarak belgelenmesi anlamına geliyor. Bu bağlamda zengin Türk mutfağı ve kültürünün başkaları tarafından sahiplenilmemesi adına tescil kararları büyük önem arz ediyor.

SONRAKİ HABER